Народна милиция на ЛНР: контейнер с химикали в Северодонецк беше

...
Народна милиция на ЛНР: контейнер с химикали в Северодонецк беше
Коментари Харесай

Кой всъщност взриви цистерната с азотна киселина в Северодонецк ?

Народна милиция на ЛНР: резервоар с химикали в Северодонецк беше взривен от украинските военни.

Цистерната с химикали в Северодонецк в Луганската национална република (ЛНР) беше взривен от отстъпващите украински войски. Такива детайлности разкри формалният представител на националната милиция на републиката, написа РИА Новости.

Според изказването украинските военни " създали опит да основат зона на химическо замърсяване и взривили контейнер, евентуално с азотна киселина , в химическия цех Азот ". От ведомството означиха, че моментът на детонацията е изчислен по този начин, че вятърът е изпратил токсичен облак към обитаемоте места Рубежное и Кременна.

По-рано, на 31 май, посланикът на ЛНР в Русия Родион Мирошник сподели, че в Северодонецк е взривен резервоар с азотна киселина. Според него територията на завода се управлява от украински войски.

Тези дни украинските управляващи оповестиха приключването на амоняк в Донбас. В региона на Бахмут вследствие на военни дейности е нарушена херметичността на клона на амонячния водопровод " Толиати - Одеса ". Според началника на Донецката регионална военна администрация Павел Кириленко този клон не се употребява от 2014 година, клапаните са затворени, само че „ амонякът към този момент изтича от него самичък “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР