Народите представители обсъждат четири различни проекта за промени в Правилника

...
Народите представители обсъждат четири различни проекта за промени в Правилника
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС не искат заседания по време на предизборната кампания

Народите представители разискват четири разнообразни плана за промени в Правилника за организацията и активността на Народното събрание.

Основната смяна е импортирана от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, която планува по време на предизборната акция до привикване на новия парламент да не се организират пленарни съвещания и съвещания на парламентарни комисии.

Остри възражения показаха от опозицията.

Според " Възраждане ",  Българска социалистическа партия и " ИТН " препоръчаните промени в правилника нарушават новите ремонти в Конституцията, които плануват Народното събрание да не се разпуска до избор на новите депутати.

Опозицията видя и опит за ограничение на гласа на опозицията. Депутатът от " Възраждане " Петър Петров съобщи: " Не може да с лимитират пълномощията на депутатите. Конституцията е изменена в противоположния смисъл и тези промени мята специфичен режим ".

От Българска социалистическа партия желаеха по време на акцията да остане постоянният парламентарен надзор. Драгомир Стойнев настоя:

" Няма по какъв начин при непрекъснато настоящ орган, който ще почива, има безпокойство за преяждане с власт. Но в това време къде отива контрола ".

Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС изясни измененията с парламентарната процедура до момента и е опит да се избегне злоупотребата с предизборна цел:

" Най-голямото терзание на обществеността е, и то стартира да се удостоверява, е, че сега, в идващите дни и седмици, ние ще изпадаме в някакъв необикновен популизъм. От тази естрада ще се приказват всевъзможни нелепости, единствено и единствено, тъй като някой си фантазира, че по този метод ще се хареса на някакви групи хора ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР