Народът масово тръгна към Турция, за да зарежда гориво на

...
Народът масово тръгна към Турция, за да зарежда гориво на
Коментари Харесай

Истерия в Lupa.bg: Колони се вият за бензин на турската граница

Народът всеобщо потегли към Турция, с цел да зарежда гориво на по-ниски цени. Истерията, която настана преди дни у нас с опашките и с покачването на цените, стартира да тормози още повече хората. Оказа се, че огромна част от нашенците избират да прескочат да югоизточната ни съседка, с цел да изпълнят резервоарите догоре, а също по този начин и спомагателни съдове - туби и бидони.

Това им подсигурява че ще карат своите коли с на ниска цена бензин, дизел, газ или метан. В Турция цената на горивото е към 1,50 лв., което е двойно по-евтино, в сравнение с в България. Максималната цена, на която сега можете да заредите гориво в Турция, е 1,65 лв. за литър.



Горивото у нас подгони 3 лв. за литър и хората изпаднаха в суматоха



" Много е комфортно, а когато се съчетаят нещата с друго потребно, става още по-евтино. Всяка седмица отскоквам до Турция, пълня резервоара догоре, най-малко още две туби по 20 литра и си карам повече от седмица, с цел да отивам на работа и да си правя други задания, които са немислими без автомобил. Напълня багажника и с разрешените за импорт храни, както и перилни препарати, които са скандално евтини при нашите съседи ", призна пред Lupa.bg помориецът Евтим Чакъров, който работи в Бургас, а децата му ходат на учебно заведение също там и той всеки ден би трябвало да изминава дистанцията най-малко два пъти.

Тази примамлива оферта накара българина да приказва на езика на математиката и да си направи добре сметката. От по-близките градове у нас, които се намират до към стотина километра до турската граница, хората прескачат ву комфортно за тях време, без значение, че се вият километрични опашки и се чака най-малко 4 часа.

Но цената се избива и от различен факт - поради срутва на турската лира, стоките край Босфора са много по-евтини, в сравнение с у нас. При добър курс една турска лира може да се закупи и под 12 стотинки към този момент. Заради поевтиняването на тамошната валута, търговците подвигнаха малко цените, които сега са към 30-40% надолу от нашите. Преди месец цените там бяха към на към 50-55% от българските ставки на стоките.

Много румънци и гърци също прескачат до Къркалери, Одрин или Истанбул, с цел да натоварят колите с доста стока, която ще им стигне за месеци напред и ще спестят много от бюджета си.

Не инцидентно и надписите и рекламите в околните нам градове са написани на български и гръцки, а търговците там нямат проблем да се оправят на тези езици. Ако инцидентно към този момент сте завършили с турските лири и желаете да закупите още неща - не се тормозете, там незабавно ви оферират да заплатите в долари или евро, като американската валута е с преимущество.

На бензиностанциите можете да платите и с дебитна или кредитна карта - в случай че нямате в брой, служителят, който ви обслужва, незабавно ви дава ПОС терминал и услугата се прави на момента, без да се редите на опашки.

Единственото, с което би трябвало да се съобразите, е вносът на млечни артикули и кашкавал, както и месо - те са неразрешени и се конфискуват на границата. Цигари се поставят до два стека на човек.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР