Народът го е казал - спестявайте бели пари за черни

...
Народът го е казал - спестявайте бели пари за черни
Коментари Харесай

Лесни начини да спестявате пари всеки ден

Народът го е споделил - спестявайте бели пари за черни дни. На процедура обаче заделянето на някой лев може да е мъчно начинание изключително в случай че приходите ви не са доста високи.
За благополучие има някои лесни способи, които ще ви разрешат да спестявате в всекидневието. От Business Insider показват кои са те:
1. Оптимизирайте дребните разноски, без които можете да минете. Създайте си спестовна сметка, в която всекидневно трансферирате дребните суми, които сте икономисали денем. Съвременните технологии разрешават това да става елементарно през мобилните ни устройства. Спестете си обяда на открито, кафето от машина и други, които може да приготвите вкъщи си и сумата от тези спестени разноски незабавно прехвърлете към спестовната си сметка.
2. Следвайте 48-часовото предписание за нови покупки. За да предотвратите импулсните покупки, изчакайте 48 часа, откакто откриете нещо, с което желаете да се сдобиете. Това ще ви даде време да преосмислите желанието си да купите продукта.
3. Ползвайте публичен превоз или ходете пешком. Спрете да карате автомобила си всекидневно, с цел да ходите на работа. Вместо това, използвайте публичен превоз. Или пък пробвайте да карате колело или да ходите пешком няколко километра всеки ден, което ще резервира портфейла и здравето ви в положително положение.
4. Използвайте приложения за финансово обмисляне. Те обезпечават съвсем безпроблемен метод да пестите пари всеки ден, защото могат да се свързват непосредствено с вашите сметки, с цел да наблюдават разноските и да ви предизвестяват за проблематични области.
5. Намалете или елиминирайте повтарящите се разноски. Вземете лист или направете електронна таблица и избройте всички повтарящи се разноски, които бихте могли да намалите и даже да елиминирате.
Останалите способи да спестявате пари всеки ден прочетете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР