„Народ без памет е население”. Това каза пред NOVA NEWS синът

...
„Народ без памет е население”.
Това каза пред NOVA NEWS синът
Коментари Харесай

Проф. Атанас Семов: Много тежко си разбутахме ценностите

„ Народ без памет е население”.

Това сподели пред NOVA NEWS синът на писателя и народопсихолог проф. Марко Семов.

Според проф. Атанас Семов в случай че учителят би трябвало занапред от 7-годишното дете човек, то шансът е съвсем нулев. „ Уроците на бащата са извънредно значими и в случай че те не предхождат тези на учителя, идеята е загубена”.

Преподавателят в СУ „ Св. Климент Охридски” счита, че майката образува човешките черти у детето, а бащата – личностните.

„ Баща ми ме научи, че каквото и да желае да каже и напише човек, в никакъв случай не трябва да споделя неприятна дума за народа си. И по опция не трябва да споделя и неприятна дума за човек”, спомня си бащините завещания проф. Атанас Семов. По думите му Марко Семов мощно е вярвал в качествата на българския народ и тъкмо по тази причина доста го е боляло, че не се развиваме добре.

„ Ние доста тежко си разбутахме ценностите”, сподели наследникът на писателя и се обоснова с това, че на 24 май преподавател дал образец за съумял човек с хора, които създали заведение на морето.

Той разяснява и разногласието ни с Република Северна Македония, по отношение на историята. „ Голямата драма на България с районен съд Македония не е, че те ни крадат историята, а, че ние хвърлихме историята си на боклука”, безапелационен е конституционният арбитър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР