Наркотрафикът е доста динамичен. През последните 10-15 години претърпя няколко

...
Наркотрафикът е доста динамичен. През последните 10-15 години претърпя няколко
Коментари Харесай

Агенция “Митници”: Наркотрафикът е доста динамичен, годишно около 3000 тона се произвежда кокаин

Наркотрафикът е много динамичен. През последните 10-15 години претърпя няколко разнообразни градации в трафикирането и другите типове опиати, които се използват. А използването на наркотични субстанции се подчинява напълно на пазарни механизми – търсене и предложение, това разяснява в студиото на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия Стефан Бакалов – шеф отдел “Борба с наркотрафика ” в Агенция “Митници ”.

В момента има няколко групи наркотични субстанции, които са най-масово се употребяват

„ На първо място в международен мащаб е потреблението на канабис артикули, които станаха десетки типове, защото се генномодифицират и се употребяват най-различни технологии, с цел да се прави прибавяне на синтетични добавки към елементарната марихуана. Това отключва много психози и съставлява сериозен риск за здравето на хората “, изясни Стефан Бакалов.

На второ място се следи увеличеното произвеждане на кокаин в Южна Америка

в три съществени страни – Колумбия, Перу и Боливия.

„ През последните две години в развъждането на кокаин се включиха и Гватемала и Хондурас, даже и Венецуела. Поради няколко аргументи набъбна добивът на кокаин. Годишно към 3000 тона се създава кокаин “, разясни Бакалов.

По отношение на така наречен балкански път на хероина, той посочи, че и в двете направления се движат наркотични субстанции. Кокаин и екстази идват от Западна Европа в посока Турция и Близкия изток, където пазара и цената е много по-различна. Цената на кокаин на Южна Америка е 2000 $, в Съединени американски щати е 25 000 $ на кг, в Европа е 35 000, а в Близкия изток стига 50 000 до 60 000 $. В Австралия е най-скъпо, където цената доближава до 90 000-100 000 $.

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР