Наркотици, марихуана. Снимка: Апелативна прокуратура–София Близо 140 кг марихуана задържаха митнически

...
Наркотици, марихуана. Снимка: Апелативна прокуратура–София
Близо 140 кг марихуана задържаха митнически
Коментари Харесай

Тираджия е задържан с близо 140 килограма марихуана на Митница Русе

Наркотици, марихуана. Снимка: Апелативна прокуратура–София

Близо 140 кг марихуана задържаха митнически чиновници от бранш „ Борба с наркотрафика Лом “ в Търговско дружество Митница Русе. Окръжна прокуратура–Враца управлява дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за контрабанда на наркотични субстанции , оповестиха от правното ведомство.

На 11 май на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ферибот Оряхово митническите чиновници са спрели за инспекция влизаща в страната товарна комбинация с български регистрационни номера . При сканирането с рентгенова инсталация е била видяна зона с нараснала компактност в региона на тавана на кабината на влекача.

При последвалата физическа инспекция е било открито съществуването на особено построено скривалище , достъпът до което се реализира през бутафорен похлупак на климатичната система. При демонтирането му инспекторите са разкрили 116 найлонови пакета , съдържащи зелена тревиста маса. При изработен полеви наркотест веществото е реагирало позитивно на канабис. Общото му количество е 138,880 кг .

С разпореждане на наблюдаващия прокурор лидерът на транспортното средство – К.Т. на 53 години , е притеглен в качеството на обвинен. Лицето е арестувано за период до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

За закононарушението по чл.242, ал.2, ал.1 от Наказателен кодекс законът планува наказване „ отнемане от независимост ” за контрабанда на високорискови наркотични субстанции от 10 до петнадесет години и санкция от 100 000 до 200 000 лв. и за рискови наркотични субстанции – „ отнемане от независимост “ от 3 до 15 години и санкция от 10 хиляди до 100 хиляди лв..

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР