Наркотикът „флака“ вече е широко разпространен и в България. Това

...
Наркотикът „флака“ вече е широко разпространен и в България. Това
Коментари Харесай

Експерти: Наркотикът флака вече е широко разпространен и в България

Наркотикът „ флака “ към този момент е необятно публикуван и в България. Това сподели доктор Теменужка Любенова, ръководител на Общински съвет по наркотичните субстанции - Благоевград.
„ Това е синтетичен опиат, който прилича соли за вана. Изключително нападателен опиат, който може да провокира безусловно неконтролируемо държание. При използването му младежите не знаят какво се случва с тях – събличат се голи, нападателни са към хората, склонни са даже и да се самоубият “, посочи тя.
Експертът добави, че синтетичните канабиноиди от вида на „ радостния чай “ са шлагер на пазара сега.
Д-р Любенова уточни, че „ радостният чай “ е марихуана, напръскана със съответните химикали. По думите ѝ той може да има неведнъж по-засилено деяние от това на елементарния канабис, защото когато се прибавят към марихуаната синтетично създадени субстанции, то тогава неведнъж се усилва въздействието както върху мозъка, по този начин и върху сърдечната активност и кръвното налягане и напълно върху положението на организма. Тя означи, че може кръвното налягане да стигне до горна граница 200 и долна – 60 , съобщи Фокус.
Експертът заключи, че синтетичната дрога, като всичко, което не е естествен артикул, работи върху организма неведнъж по-силно, в сравнение с естествените артикули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР