Наркоимперия в детската стая: звучи като филм, но е истина.

...
Наркоимперия в детската стая: звучи като филм, но е истина.
Коментари Харесай

Максимилиан Шмит: Тийнейджърът, който се превърна в наркобос

Наркоимперия в детската стая: звучи като филм, само че е истина. Германецът Максимилиан Шмит е единствено на 18 години, когато сам-самичък и напряко от детската стая основава наркоимперия за милиони. Това е неговата история, разказана от DW.

Тийнейджъри, които въртят онлайн търговия с опиати - за това споделя сполучливият сериал по Нетфликс " How to Sell Drugs Online (Fast) ". Авторите са били въодушевени от същинския случай на един млад немец от Лайпциг на име Максимилиан Шмит, който сам-самичък и по този начин да се каже напряко от детската стая основава наркоимперия за милиони, просъществувала повече от година, преди младежът да бъде хванат от полицията.

Историята на Максимилиан Шмит

Максимилиан е едвам 18-годишен, когато стартира неговият напредък като продавач на опиати в интернет. Един от най-интересните въпроси в тази история гласи: Как по този начин един юноша, който в никакъв случай преди този момент не е правил престъпни действия, внезапно взема решение да употребява компютъра си за незаконна активност?

Повече от година Максимилиан продавал всевъзможни опиати - общо над 900 кг хашиш, кокаин, екстази, LSD и разнообразни лекарства с жълта рецепта на стойност към 4 милиона евро. Той разпращал дрогата с пощенски колета по целия свят. Така де факто пощальоните несъзнателно са били куриери на опиати.

„ Бизнесът “ е бил чудесно проведен, а облагите - солидни. Плащало се е в задатък, след това поръчките са били обработвани, а опиатите - разпращани. „ Само дето не ставаше дума за обувки, а за дрога “, споделя самият Максимилиан. Неговият някогашен бранител пред съда съпоставя „ бизнеса “ на клиента си с нещо като „ Амазон “ за всички типове опиати.

Много от клиентите на Максимилиан давали и оценки в интернет. Една от тях гласи: „ Стоката е безспорен динамит, просто ме опустоши “.

Самият Максимилиан очевидно в никакъв случай не е изпитвал скрупули на съвестта поради това, че се занимава с нещо неоправдателно. „ Ако хората не купуваха дрогите от мен, щяха да си ги набират от друго място “, споделя той.

Клиентите попадали на неговия онлайн магазин за опиати посредством търсачката Google. Психологът, изготвил преди време експертиза за съда, споделя, че Максимилиан Шмит към нито един миг не е посочил нито схващане за виновност, нито разкайване. Точно противоположното даже: изпитвал горделивост от постигнатото и обичал да споделя за триумфа си.

В пандиза и по-късно

През 2015 полицията задържа 20-годишния тогава юноша в жилището на семейство Шмит в Лайпциг. Разкриват активността му с помощта на това, че били проследени редица неверно адресирани пакети. Полицията открива в стаята на Максимилиан 320 кг опиати на стойност няколко милиона евро. Младежът е наказан на седем години затвор, само че четири години по-късно, през 2019-а, е пуснат предварително на независимост с изпитателен период. Дълговете му към страната възлизат на 3 милиона евро.

Неотдавна медии в Германия оповестиха за нови следствия против Максимилиан Шмит. Младият мъж очевидно е опитал да сътвори нова онлайн-платформа за търговия с опиати. Но към този момент не самичък, а дружно със съидейници.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР