Наркодилърка е дала подкупа от 2000 евро на варненския общински

...
Наркодилърка е дала подкупа от 2000 евро на варненския общински
Коментари Харесай

Наркодилърка е дала подкупа от 2000 евро на варненския общинар

Наркодилърка е дала подкупа от 2000 евро на варненския общински чиновник Камен Ел-Хаббал. Това стана ясно при разглеждане на мярката за неотклонение на 37-годишния контрольор в отдел „ Строителен надзор ”.

По искане на прокуратурата Окръжният съд в морския град го остави за непрекъснато в ареста поради заплахата да повлияе на очевидците по делото.

Подкупът е бил даден, с цел да не бъде издадена заповед за премахването на противозаконна тераса на къща в циганския квартал „ Максуда ”. Къщата е със застроена повърхност от над 250 кв. м и е била закупена преди по-малко от месец за 47 хиляди лв..

На 30 януари е бил пожелан рушвет от 10 000 лв., а на 13 февруари част от парите са предадени на Камен Ел-Хаббал от майката на собственичката Емилия Данкова.47-годишната жена е съдена няколко пъти за разпространяване на опиати и е лежала в пандиза.

Последното ѝ наказание е наложено предходната година и преди няколко месеца е излязла на независимост, разкри юристът на обвинявания общинар Иван Томов. Той посочи, че длъжностната характерност на Камен Ел-Хаббал не му разрешава самичък да издаде заповед за унищожаване на нелегално строителство, защото тя се съгласува с още няколко чиновници, предава Дарик. Томов добави, че очевидците по делото са единствено Емилия Данкова, щерка ѝ и служителка в Община Варна, която инцидентно е била с Камен Ел-Хаббал при задържането му. Срещу дамата, която заема служба старши юрист, няма повдигнати обвинявания.

Камен Ел-Хаббал, който бе доведен в съда по спортен екип, изиска да бъде пуснат под домакински арест. Той увери, че няма да оказва напън върху очевидци, нито има желание да се укрива. Обвиняемият уточни, че се грижи за 5-годишен наследник и болен татко, с който живеят дружно. Като непълнолетен Ел-Хаббал е съден за обир, само че от 2008 година е оправдан по право.

Според съда има задоволително събрани доказателства за получения рушвет от общинския чиновник и съществува заплаха той да извърши друго закононарушение, в случай че остане на независимост. Решението на съда може да бъде обжалвано, като плануваната дата е 20 февруари.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР