Нарисувана от Амедео Модиляни картина, изобразяваща легнало голо женско тяло,

...
Нарисувана от Амедео Модиляни картина, изобразяваща легнало голо женско тяло,
Коментари Харесай

Легнала гола жена се продава поне за 150 милиона долара

Нарисувана от Амедео Модиляни картина, изобразяваща легнало голо женско тяло, ще бъде изложена на търг в Ню Йорк на 14 май, като за нея е допустимо да бъдат платени рекордните 150 милиона $, оповести аукционна къща " Сотбис ", представена от Ройтерс. " Легнало голо тяло (на лявата си страна) " изобразява женска фигура, легнала върху бял чаршаф. Погледът й е ориентиран непосредствено към наблюдаващите картината, написа Монитор бг.

Платното е нарисувано през 1917 година, малко преди гибелта на Модиляни на 35-годишна възраст. Смята се, че изобразената жена е професионален модел. Това е картината с най-големи размери в творчеството на Модиляни. Тя е разказана и като най-амбициозната му творба.

" Модиляни основава нова вариация на голото тяло за модерните времена - съобщи Саймън Шоу от отдела за импресионизъм и съвременно изкуство в " Сотбис ". - Обикновено има отдалеченост сред наблюдаващия голото тяло и метода, по който то е изобразено. В случая Модиляни ги слага на едно равнище. Ако фокусирате вниманието си върху погледа на дамата, ще си дадете сметка, че тя е уверена в своята половост, а това е нещо ново. "

Избирайки да оповести в Хонконг вестта за търга, тръжната къща се надява да притегли това, което Шоу назовава възходящо търсене от азиатски колекционери, в това число от Китай, Сингапур и Индонезия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР