Наричат го Вълшебната китара, поставил е рекорд на Гинес с

...
Наричат го Вълшебната китара, поставил е рекорд на Гинес с
Коментари Харесай

Класическият Китарист Рафаел Серайет за пръв път в България

Наричат го Вълшебната китара, сложил е връх на Гинес с концерти на всички седем континента в границите на 154 дни и 22 часа и за първи път е на родна земя.

Рафаел не произлиза от семейство на музиканти и относително късно стартира да свири професионално на китара. Според него обаче, в никакъв случай не е късно да откриеш любовта към китарата.

" Започнах да изсвирвам на китара като момче, свирех с другари, беше ми занимание. Свирехме песните на Бийтълс, тъй като това пускаха по радиото през 80-те.

Един ден, типичен китарист, който беше приключил учебното заведение, където учих, ни посети, с цел да посвири пред класа. Не можех да допускам, че този инструмент беше същият, на който аз свирех. Веднага се влюбих в осъществяването, не можех да допускам, че единствено с 6 струни можеш да направиш толкоз доста неща. Тогава ми се струваше невероятно.

Аз не разбирам живота без музика. Едно от нещата, които правя оценка най-вече с годините е тишината. Като млад слушах доста музика, само че към този момент не. Вече от ден на ден си сортирам нещата, които чувам и в които вниквам.

Без музика животът не би имал никакъв смисъл, " споделя класическият китарист.

Любопитно за Рафаел Серайет е, че слага връх на Гинес през 2018 година като първия солист с концерт на всички седем континента в границите на 154 дни и 22 часа.

Рекордът на Гинес не беше моята цел. Случи се инцидентно. Свирих за пръв път в живота си в Нова Зеландия. Това е на противоположния завършек на Земята от Испания. Моите другари ме поздравиха, че съм свирил на пет континента. Тогава един от тях ми изпрати видео на Металика, които по това време изнасяха концерт на Южния полюс и ми сподели, че не съм свирил на всички континенти, откакто към момента не съм бил на Антарктида.

Изведнъж шегата се трансформира в проект за странствуване. Намерих компания, която да спонсорира пътешествието и също така, около номинацията за връх, взех решение да събера средства за WWF Малайзия. Исках да привлека внимание върху природата, защото Антарктида е отражение на това, което се случва по света.

Оказа се, че не е толкоз елементарно, колкото мислех, тъй като до там няма постоянни полети. Много малко кораби тръгваха от Южна Америка - края или началото на света, както локалните го назовават. Накрая съумях да осъществя това красиво странствуване. Въпреки че професионално не ми донесе изгода, аз се веселя, че провокирах вниманието на медиите към климатичните проблеми.

Плувах в замръзналите води на морето. Това не се разказва в Гинес, само че мисля, че има задоволително стойност, с цел да се включи. Беше вледеняващо, само че доста удовлетворяващо, " показа той за вълнуващото си странствуване.

С приключението, което влиза в върховете на Гинес, Рафаел би желал да съобщи на децата си и хората по света, че всяко малко деяние има голямо отражение по света. Той употребява класическата китара като дипломат към по-добри каузи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР