Наричаш се готин, добър, чист, духовен. Не, не. Ти си

...
Наричаш се готин, добър, чист, духовен. Не, не. Ти си
Коментари Харесай

Никога не забравяй, че в живота си ще изиграеш всички роли

 красиво-небе

Наричаш се готин, добър, чист, нравствен. Не, не. Ти си жив. Не можеш да бъдеш редуциран до идея, позитивна или негативна. Не маскирай своята живост с думи.

В теб живее палач. Насилник. Терорист, подготвен да унищожи света. В теб живее светец. Спасител. Грешник, Войник. Воин, сражаващ се за обективна идея. Пацифист. Майка, татко, сестра, брат. Любовник. Лечител.

В теб живеят гняв и обезсърчение, смут и екстаз. Както и вцепенение. В теб живее и лъв, и елен, и морж, и червей, и всички велики животни в океана. Всички минерали, всички звезди в небето, всички фантазии, за които в миналото си мечтал, всички животи, които в миналото си преживявал.

Ти съдържаш всичко това. Всички капацитети. Всички благоприятни условия. Всички истории.

Сърцето ти е сцена, на която всички играчи се движат. Кой състезател ще захраниш? Кой състезател ще бъдеш в този момент, за момента? Кого ще отречеш или унищожиш? Кой ще те опозори, кой ще те порази, пред кого ще се преклониш?

Когато не би трябвало да определиш себе си, можеш да бъдеш всички същества и нито едно от тях въобще. И тогава ще съжаляваш всички същества, тъй като ще видиш себе си в тях. Може да не се съгласиш с тях. Да обичаш това, което вършат.

Но ти разбираш разрушените им сърца, техните страхове, тяхната самотност, техните дневни кошмари, безответните им молебствия. Виждаш ги по какъв начин се борят с болката, която не могат да държат повече в себе си, по какъв начин претърпяват усеща, които не знаят по какъв начин да претърпяват.

Как се замислят за това, за което по-рано не размишлявали изобщо. Забелязваш, че търсят истината в нещо закрепено и външно, и че са не запомнили за своята същинска природа. Ще плачеш и ще се смееш като тях и никой повече няма да ти бъде непознат.

Повече няма да има „ нас “ и „ тях “, повече няма да има други, врагове. Няма да има чувства, че си роден по-добър от другите същества. Ти се събуди… Това беше единствено ИГРА….

Дишай, чувствай своите нозе на земята, друже. Напусни сцената и в никакъв случай не забравяй, че В ЖИВОТА СИ ЩЕ ИЗИГРАЕШ ВСИЧКИ РОЛИ.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР