Нарича се Armillaria ostoyae и е паразитна гъба с дълги

...
Нарича се Armillaria ostoyae и е паразитна гъба с дълги
Коментари Харесай

Най-големият жив организъм на Земята тежи 35 000 тона

Нарича се Armillaria ostoyae и е паразитна гъба с дълги черни пипала, които се популяризират и нападат растителността със свирепостта на кино страшилище, обсняват откривателите.

Учените от са изследвали защитния механизъм на дървесната гъба Armillaria ostoyae, с цел да схванат по какъв начин да я унищожат. Техните резултати са оповестени в.
Какво се случва с тялото, когато ядете гъби?
Има доста запалени гъбари, които не пропущат миг да отидат в гората и да си наберат цяла кошница с този деликатес. Те има и свои сп...

Въжевидните структури на гъбата, наречени ризоморфи, търсят и нападат дърветата, като изсмукват питателните им субстанции. Известно е, че заразяват и убиват над 600 типа дървесни растения, като съставляват забележителна опасност за горите и селскостопанската промишленост. От 2000 до 2002 година гъбата е виновна за причиняването на вреди от 1,5 милиона $ на прасковените дървета в Джорджия.

Известните златни „ медени гъби “, които покриват повърхността през есента, порастват съвсем на всички места. Но откривателите от Юта са взели проби от най-големия прочут образец, който пораства в Националната гора Malheur в източен Орегон – той е с размери 3,5 квадратни благи и тежи 35 000 тона. Екземплярът, прочут като , е евентуално най-големият жив организъм на Земята съгласно учените.

Черните ризоморфи употребяват ензими и налягане, с цел да обхванат в кореновата система и под кората на дърветата. Попаднали един път в дървото, те пускат мицелно ветрило, бели разклонени влакна, които покриват вътрешността на кората като багра, лишавайки дървото от вода и хранителни субстанции.

Голяма част от проучванията до момента са били фокусирани върху биологията, виталния цикъл, взаимоотношенията с околната среда на гъбата и методите за надзор - които не са посочили успеваемост. Но екипът от Юта е решил да се концентрира върху биомеханичната конструкция на пипалата, или ризоморфите.
Не консумирайте тези храни всекидневно, в случай че не желаете да навредите на здравето си
За да сме здрави е належащо да заложим на уравновесена диета, защото тялото ни би трябвало да получава всички нужни витамини и минер...

Ризоморфите имат външен меланизиран пласт, който защищава пипалата от химикали и механични сили. „ Този външен пласт е много здрав – споделят учените. - Това е нещо като здрава пластмаса. За естествения свят той е много мощен. "

Изследователите са открили, че външният пласт на ризоморфите е по-малко шуплест покрай повърхността, само че по-порьозен във вътрешния пласт, и че съдържат калций, който може да ги защищава от киселинните офанзиви на инсекти и химически съединения.

Учените се надяват, че фермерите, чиновниците в горското стопанство и разработчиците на субстанции против вредителите, въоръжени с тези нови познания, могат да измислят по-ефективен способ за ограничение на тази упорита гъба.

 
6 храни, които мислим за потребни, а в действителност са рискови за здравето ни
Дори и да ви се коства, че диетата ви се състои единствено от здравословни храни, може да се окаже, че в реалност въобще не е по този начин. &nb...

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР