Нарича се „Юпитер 30“ и прилича на звяр от научнофантастичен

...
Нарича се „Юпитер 30“ и прилича на звяр от научнофантастичен
Коментари Харесай

Разгледайте този нов футуристичен безпилотен камион на „Камаз“

Нарича се „Юпитер 30“ и наподобява на звяр от научнофантастичен филм.

Наскоро „Камаз“ сподели нов безпилотен камион, предопределен за безпилотни миньорски интервенции. Превозното средство има база с четири колела и каросерия, само че няма кабина, защото не е предопределено да се ръководи от хора.

Новият безпилотен камион, наименуван КАМАЗ-6559 и получил прякора „Юпитер 30“, е предопределен за превозване на руда и отстранява нуждата от хора на рискови места като открити мини да вземем за пример.

„Юпитер“ в началото е планиран като самостоятелно транспортно средство за работа в кариери. То е снабдено с цялото належащо съоръжение, като да вземем за пример специфични видеокамери, предпазени от прахуляк, нечистотия, влага и трептения, 2D- и 3D-лидари, ултразвукови датчици и радари. Освен това разполага с GSM антени и GPS/GLONASS навигация. И двата моста са въртящи се, с помощта на което автомобилът има добра маневреност“, споделя основният конструктор на Центъра за проучване и развиване на новаторски коли на КАМАЗ Сергей Назаренко.

В допълнение към усъвършенстваната маневреност, новият автомобил може да се движи и в режим на совалка: да се придвижва до разнообразни товарни докове по програмиран цикъл. Това покачва успеваемостта на камиона и редуцира работните му цикли.

Новият камион на „Камаз“ се задвижва от 11,9-литров шестцилиндров мотор. Двигателят се зарежда от електрически генератор, който също по този начин обезпечава сила за тяговия мотор и зарежда тяговите акумулатори. Батериите са проектирани по този начин, че да се зареждат по време на прекъсване или при придвижване по надолнище.

Камионът е дълъг 8,8 метра, необятен 2,7 метра и висок 3,4 метра. Камионът може да транспортира товари с тегло до 30 тона. Максималната му скорост е лимитирана до 56 км/ч.

Говорейки от името на компанията, Назаренко съобщи, че „Камаз“ възнамерява да създаде още сходни модели в бъдеще. Към днешна дата безпилотният камион се доработва, с цел да може да бъде тестван, преди компанията да го съобщи на открития рудник „Черниговски“, ситуиран в Кемеровска област.

източник: RUSSIA BEYOND
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР