Нарeкоха я малкото чудо на Сирия. Тя е само на

...
Нарeкоха я малкото чудо на Сирия. Тя е само на
Коментари Харесай

18-месечната Рагад – момиченцето, което оцеля по чудо след земетресението, но остана без майка

Нарeкоха я дребното знамение на Сирия. Тя е единствено на 18 месеца, когато се случва нещастието. Името ѝ е Рагад Исмаил – момиченцето, което бе извадено отдолу под руините на фамилната къща в сирийския град Азаз и през днешния ден живее своя втори живот.

Тя е избавена. Оцеляването ѝ е същинско знамение. Не същия шанс обаче имат нейната бременна майка, 5-годишното ѝ братче и 4-годишната ѝ сестричка. Всички те умират под руините от мощното земетресение от 7,8 по Рихтер, което разклати югоизточна Турция и северна Сирия сутринта на 6 февруари. 



Земетресението е несъмнено като най-опасното досега в двете страни - жертвите са близо 5000, а трусовете не престават, предизвиквайки още сривания на здания и опустошения.

Освен дребната Рагад жив е и татко ѝ. Той е настанен в болница с тежки пострадвания на гръбначния дирек. Единствената му оживяла след земетресението рожба е добре. За нея сега се грижи чичо ѝ Абу Хусам. 

 

Syrian toddler Raghad Ismail was rushed to safety from the rubble of her home after it collapsed in the huge earthquake. But most of her family, including her mother, did not make it out alive.
— Yahoo News (@YahooNews)

" Гръбнакът на татко ѝ е строшен. Майка ѝ е била бременна и в този момент е изгубила живота си ", разказва пред Ройтерс чичото на Рагад. Добавя и че друго семейство, с майка и трите ѝ деца, от същата постройка е било избавено.

Семейството на Рагад е имало тежка орис. По време на траялата десетилетие война в Сирия то е било разселено.

Сега Рагад е прекомерно дребна, с цел да осъзнае какво тъкмо ѝ се е случило и надали ще помни ужаса, по време на който най-близките ѝ хора са си отишли вечно. Сега тя има най-ценното – своя живот и татко, за който се молим да се оправи, с цел да бъде до нея, когато пораства. Със сигурност обаче неналичието на майка ще нанесе контузия и горчива болежка в душата ѝ за цялостен живот. 



 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР