Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование

...
Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование
Коментари Харесай

Наредбата за специалността „Право“ ще влезе в сила от учебната 2019-2020 година


Наредбата за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалността „ Право “ и професионална подготовка „ правист “, която планува отпадане на задочната форма на образование, въвеждане на спомагателни хорариуми за избрани дисциплини и разкриване на профилирани магистърски стратегии, ще влезе в действие от образователната 2019-2020 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Протичащият сега развой на преструктуриране на образователния развой във всички юридически факултети е причина за признатото решение от Министерския съвет. Новият период ще даде задоволително време висшите учебни заведения да се приготвят и при нужда да трансформират образователните си стратегии, с цел да са в сходство с новите условия.

Националната организация за оценяване и акредитация също ще има опция да актуализира критериите за оценяване и акредитация на специалността „ Право “. Ще се основат и нужните условия за оценка и акредитация на профилирани магистърски стратегии в границите на професионално направление „ Право “.

Удължаването на периода ще разреши и на Министерството на правораздаването да образува работна група, която да прегледа нормативната уредба в областта на образованието по специалността от контролираните специалности „ Право “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР