Наредбата на НАП, който влиза в сила от 31 януари,

...
Наредбата на НАП, който влиза в сила от 31 януари,
Коментари Харесай

"Демократична България" предлага с година да се отложи новият софтуер за продажбите

Наредбата на Национална агенция за приходите, който влиза в действие от 31 януари, за ръководство на софтуера на продажбите, основава проблеми на 80% от бизнеса в България и действието ѝ би трябвало да се отсрочи до началото на 2021 година, докато тя да бъде модифицирана. Това споделя в своя позиция по известната като Наредба Н-18, чието деяние към този момент бе отлагано няколко пъти, " Демократична България ".

Наредбата след няколко отлагания влиза в действие на 31 януари и от Национална агенция за приходите към този момент оповестиха, че няма да удължават периода, в който компаниите би трябвало да се съобразят с нея. Целта ѝ бе да се изсветли бизнесът като се лимитират тези софтуери за доклад на продажбите, през които може да се мами. Изискванията обаче не са съобразени с множеството специфики в обособените сфери на бизнеса. Освен това доста от компаниите не са сигурни, че са съумели да схванат добре и надлежно да спазят условията.

Според обединяването наредбата би трябвало да се преработи в съдействие с бизнеса като съответно отпадне наложителното условие за потребление на касови апарати, изгодата от които понижава доста, когато има опция за предаване на данни за продажбите в действително време посредством така наречен софтуерна фискализация. Формацията предлага още ръководещите да премислят налагането на прекомерно характерни условия към бизнес софтуера и други

От " Демократична България " считаме, че определеният от Национална агенция за приходите и Министерството на финансите метод е неверен и нездравословен за бизнеса, показват от обединяването. Напомнят, че повече от две години не престават измененията, които Министерството на финансите и данъчната администрация вършат в Наредба Н-18, затруднявайки работата на компаниите в България с спомагателни разноски, правна и бизнес неустановеност.

От началото на измененията по противоречивата разпоредба Национална агенция за приходите не е постигнала задачата си за изсветляване на бизнеса, допълват от " Демократична България ".

Огромната част от компаниите, които прецизно съблюдават законите, са принудени да вършат огромни за мащабите си вложения. Това с особена мощ важи за тези компании, които сами са създали програмен продукт за ръководство на вътрешните процеси и крайните продажби, добавя обединяването.

Според него най-засегнати от противоречивите текстове на наредбата са магазини, заведения за хранене, туроператори, дребни и междинни търговци, представляващи над 80% от бизнеса в България. Реална е заплахата компании да изнесат активността си в чужбина, с цел да избегнат свръхрегулациите на Национална агенция за приходите, несъобразени с действието на бизнеса, показват от " Демократична България ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР