Наредба ще въведе нови правила за така нареченото диво къмпингуване.„Ако

...
Наредба ще въведе нови правила за така нареченото диво къмпингуване.„Ако
Коментари Харесай

Васил Гюров: Къмпингите отдавна са ичезнали от нашето Черноморие

Наредба ще вкара нови правила за по този начин нареченото диво къмпингуване.

„ Ако има нещо диво, това е дивашкото застрояване по морето. Говорим за свободно къмпинуване и то в цялата страна – има реки, язовири и доста места, които хората обичат да посещават “, съобщи музикантът Васил Гюров.

Тази разпоредба не е единствено мъртво родена, тя не е предходна по никакъв метод публично разискване, добави той.

По думите къмпингите като такива от дълго време са изчезнали по нашето Черноморие. „ В южната му част по този начин наречените къмпинги от дълго време са се трансформирали във вилни селища. Там няма свобонди места за палатки. Караваните, които са разположени, са по – два три етажа, с дограми. Стига се до там, че в случай че желаете да отидете някъде с палатка или кемпер, нямате късмет “, уточни Гюров.

„ Всички сме за това, да има някакъв ред. Обикновено свободното къмпингуване е упреквано, че оставя отпадъци след себе си. Това не е правилно. Хората, които практикуват подобен вид туризам, пазят най-вече “, сподели музикантът.

Според него е редно да се обезпечи събирането и извозването на боклуци.

„ Министерство на регионалното развитие имаше обвързване да изготви наредбата, да я разгласява за разискване “, съобщи Тодор Георгиев, секретар на УС на Национална асоциация „ Българско черноморие “.

„ В коя страна в Европа съществува свободно къмпингуване, кой от вас е платил туристическа такса в една община “, запита той.

„ Наредбата има недостатъци, които покачват административния напън, само че това е на първо четене, тези неща ще ги обсъдим “, означи Тодор Георгиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР