Наредба, приета преди 5 години, тепърва започва да създава проблеми

...
Наредба, приета преди 5 години, тепърва започва да създава проблеми
Коментари Харесай

Международни шофьори може да останат без книжки

Наредба, призната преди 5 години, занапред стартира да основава проблеми за интернационалните водачи, чиито свидетелства за ръководство изтичат в този момент и би трябвало да бъдат сменени. Става дума за условие, съгласно което лидерът би трябвало да е бил на територията на страната през последните 181 дни.

Това прави на процедура невероятно подновяването на книжката за водачи, които имат издадена брошура тук, а непрекъснат адрес другаде.

52-годишният Антон Христов от Горна Оряховица има български паспорт и шофьорска брошура, само че от 17 години живее в Украйна, споделя Нова тв.

Антон пътува в цяла Европа с тежкотоварен автомобил от над 30 години. Преди месец шофьорската му брошура изтича и той се връща у нас, с цел да я подмени. От " Пътна полиция " обаче отхвърлят да издадат нов документ, защото съгласно новото условие лидерът би трябвало да е бил на територията на страната през последните 181 дни.

„ Ако излъжеш, че си се намирал на територията на България, незабавно ти повдигат обвиняване за лъжепоказание ”, споделя Антон.

От КАТ оферират да издадат декларация, че книжката му е изтекла, тя обаче не важи за страните отвън Европейски Съюз. От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че наранени от условието са водачи с непрекъснат адрес във Англия, Турция и Украйна.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР