Наредба 18 поставя редица проблеми пред българския бизнес. Това не

...
Наредба 18 поставя редица проблеми пред българския бизнес. Това не
Коментари Харесай

IT експерт: Наредбата за касовите апарати е излишна свръхрегулация

Наредба 18 слага редица проблеми пред българския бизнес. Това не е следващата промяна на касови апарати. Даже това е малък въпрос по отношение на това, което може да провокират проблемите със софтуера, с електронния бизнес и с всички компании, които имат по-сложни бизнес процеси. Това сподели IT специалистът Иван Аржентински пред Нова телевизия.
„ Въвеждат се толкоз тежки регулации, че на процедура белият бизнес е в мощно затруднена обстановка да ги приложи. На процедура това е непотребна свръхрегулация” , беше безапелационен той.
Говорителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров съобщи, че регулацията е нужна.
Всяка година, към половин милиард лв. изтичат под формата на неплатени налози. Въпросът е къде е тъкмо салдото сред свръхрегулацията и минималните условия. Точно по тази причина срокът беше продължен, с цел да може процесите да бъдат изяснени и разпоредбите да бъдат спазвани, тъй като неплащането на налози не е отговор”, сподели той и добави, че новите условията не са проблем за дребния бизнес.
„ Истината е, че промени в бизнес модела са нужни и в случай че те се вършат консенсусно с рационални законови промени в завършек на краищата ще бъде реализиран стремежи ефект”, добави той.
Бъчваров посочи, че има три значими периода за въвеждането в осъществяване на наредбата. До края на март месец всяка компания, която има регистрация по Данък добавена стойност и неизползва въпросния програмен продукт би трябвало да си подменят касовите апарати. До края на март би трябвало да се сменят и физическите касови устройства, а до края на септември месец всеки, който употребява и програмен продукт, ръководещ касов уред или фискален принтер към този момент има опция да промени този програмен продукт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР