Наред с тенденциите има и антитенденции в интериора. Кои предмети

...
Наред с тенденциите има и антитенденции в интериора. Кои предмети
Коментари Харесай

6 старомодни неща, които не трябва да се използват в интериора

Наред с трендовете има и антитенденции в интериора. Кои предмети в дома ни са остарели и от какво би трябвало да се отървем?

Модните трендове са променливи. В интериорния дизайн материалите и мебелите се обновяват годишно и това, което се смяташе за стилно преди 5 години, в този момент стана неуместно. Понякога даже най-незабележимите неща могат да скапват модерния интериор. Ето 6 неща, за които трябваше да сте не запомнили от дълго време.

Кухненски ъгъл

Този комплект мебели към момента краси множеството кухни през днешния ден. Кухненският ъгъл обаче е стар, заема доста място и не е комфортен за потребление.

Фототапети

Фототапети, изключително 3D , изобразяващи пейзажи, животни и цветя, към този момент не са настоящи. Този дизайн наподобява добре в търговски пространства като хотелски фоайета, салони за хубост и други

Такива ярки тапети изискват подобаващи мебели и ще бъде много мъчно да се направи съразмерен интериор в жилищен апартамент. 3D тапетите, да вземем за пример, оказват психически напън върху човек, поради което може да се изпитва главоболие и стрес.

Секции

Тази мебел беше неизменима част от социалистическия интериор на хола, който беше допълнен от килими, диван и огромни фотьойли. Секциите заемаха половината стая и в тях се съхраняваше безусловно всичко – от комплекти за ръкоделие до спално долни дрехи.

Сега обаче в магазините можете да намерите многофункционални секции, с по-модерни фасади. По-добре е да изберете семпли и минималистични модели. Голямата секция може да бъде сменена с необятен дрешник, който ще се съчетае добре с някакви по-изчистени лавици.

Комплекти мебели

Съвсем неотдавна мебелните комплекти бяха на върха на известността. Шкафове, столове, маса и лавици бяха в еднакъв жанр и направени от еднакъв материал. Поради това стаята изглеждаше скучна и стерилна.

Сега те са сменени от жанр, който се назовава еклектика – хармонична композиция от детайли от разнообразни интериори. Този жанр дава независимост. Благодарение на това всеки може да направи съвременно и уютно пространство от своя апартамент.

Монохромен тапет

Залепването на стая единствено с тапет към този момент не е настоящо. Не се опасявайте да комбинирате разнообразни текстури, шарки и цветове, тъй че стаята да придобие своя лична характерност.

Този способ ви разрешава образно да измененията геометрията на стаята и да постигнете верните акценти. Например, в случай че става въпрос за офис , могат да се употребяват за украса бели и сребристи тапети с отвесна линия. Това ще придаде на стаята суровост и въздържаност.

Многостепенни тавани

Само преди 10 години многостепенните тавани бяха във всеки дом. Сега това е анти-тенденция. Масивната структура заема доста място и образно понижава помещението, като по този метод основава чувство за дискомфорт.

Такъв дизайн на тавани ще бъде подобаващ единствено за търговски обекти, а в жилищните пространства може да има негативно влияние върху човешката нервна система.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР