Наред с многото си ползи за здравето, медът може да

...
Наред с многото си ползи за здравето, медът може да
Коментари Харесай

7 хитри приложения на меда за по-красива кожа

Наред с многото си изгоди за здравето, медът може да има чудни приложения за хубостта. Снабден с мощен удар с антисептични, антибактериални, антиоксидантни, противовъзпалителни и овлажняващи свойства, медът може да усъвършенства кожата и косата ви по доста способи.

Ето 7 невероятни изгоди от меда за косата и кожата.

1. Белезите избледняват

Белезите от всевъзможен размер и форма са грозни. Ако белегът е на забележима част от тялото, доста хора ще търсят способи да се отърват от него допустимо най-бързо. Въпреки че белезите се лекуват мъчно, можете да употребявате мед, с цел да ги изсветлите и да сведете до най-малко появяването им.

Медът усъвършенства заздравяването и регенерацията на тъканите и спомага за съживяването на клетките на кожата.

2. Лекува псориазис

Псориазисът е автоимунно заболяване, което визира клетките на кожата. Това предизвиква зачервяване, формиране на мехури, сърбеж и даже увреждане. Въпреки че медът не може да излекува това положение, той може да успокои кожата, да понижи възпалението и да защищити повредената кожа от зараза.

Той също по този начин ще помогне за облекчение на сухота, петна и лющене на кожата.

3. Лекува леки порязвания и рани

Медът се употребява и за лекуване на незначителни порязвания и рани, защото е ефикасен палач на бактерии. Това оказва помощ да се в профил течността от засегнатата област, с цел да се форсира времето за укрепване. Той даже предотвратява растежа на микроорганизми и понижава риска от зараза.
 Невероятна маска за лице с мед, която мигновено ще промени кожата ви Невероятна маска за лице с мед, която мигновено ще промени кожата ви
В модерния свят, в който живеем, козметичната промишленост е съумяла да създаде хиляди артикули, имащи за цел да подобрят външния ни тип....

4. Борба с акнето

Акнето поражда заради несъразмерното обособяване на масло и прахуляк, смесени с маслото в порите на кожата, което основава процъфтяваща почва за размножаване на бактерии.

Тъй като медът е натурален антибиотик и противовъзпалително средство, той може да понижи признаците на акне и да предотврати инфекцията.

Добър източник на антиоксиданти, медът защищава кожата ви от увреждане на клетките от свободните радикали. Свободните радикали форсират процеса на стареене и могат да допринесат за бръчки, фини линии, фунии и даже отпусната кожа.

Той също по този начин поддържа кожата добре хидратирана, една от тайните на блестящата и млада кожа.
 Ето за какво суровият мед е по-полезен за здравето от модифицирания Ето за какво суровият мед е по-полезен за здравето от модифицирания
Медът е извънредно богат на потребни субстанции и има огромно въздействие върху нашия организъм. Има най-различни типове мед, измежду които е и...

6. Спиране на косопада

Тези, които са загрижени за косопада, могат да опитат мед за попречване на алопеция. Той има антиоксидантни, както и бактерицидни и фунгицидни свойства, които понижават косопада и подтикват растежа на косата.

7. Прави ръцете меки

Сухите и груби ръце са доста постоянно срещан проблем, който може да бъде решен с мед. Съдържа овлажняващи свойства, които оказват помощ да се блокира влагата, с цел да се поддържат ръцете ви меки и гладки.

Освен това оказва помощ за битка със свободните радикали за попречване на признаци на стареене на ръцете ви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР