Наред с българските туристи най-много хора през тазгодишния зимен сезон

...
Наред с българските туристи най-много хора през тазгодишния зимен сезон
Коментари Харесай

Илин Димитров за зимния сезон: Имаме ръст на туристите от Румъния, Великобритания, Гърция и Израел

Наред с българските туристи най-вече хора през тазгодишния зимен сезон се чака да дойдат от Румъния, Англия, Гърция и Израел. Това сподели министърът на туризма Илин Димитров в студиото на “Събуди се ” по Нова тв.

Резервациите за идния зимен сезон от Израел са с 15% повече по отношение на предишния, от Англия с 12% повече, от Румъния с 10% и от Гърция с 5 % повече.

За страдание губим съветския пазар по обясними аргументи, Северна Македония се задържа като пазар, уточни още служебният министър на туризма.

“Това е първата зима, в която няма никакви ограничения. Цените са доста положителни. На фона на конкурентните ни дестинации ние стоим доста добре на картата ”, сподели Димитров.

Има сериозен отлив на служащи от туристическия бранш, сподели още туристическият министър. По думите му българите работят добре, по тази причина са търсени в чужбина.

По думите му коронавирус пандемията е трансформирала напълно настройката на работещите в бранша. Има сериозен отлив както измежду бармани, сервитьори, готвачи, по този начин и измежду водачи и стюардеси.

От друга страна у нас се наемат задгранични служители на реда. “Когато имаш служители на реда от Гърция, самите гърци са доста по-спокойни ”, уточни Димитров, който изясни, че това се случва посредством двустранни съглашения.

Именно с сходно съглашение медицински екипи ще бъдат командировани идващото лято.

Димитров разяснява още поста на Илон Мъск в обществените мрежи, в който милиардерът съпостави Белоградчишките скали с картини от компютърна игра. “Това не е първият милиардер, който се захласва по България. Хубава вест е. Използвахме максимума за рекламни цели. Дали ще пристигна, или не - нашият туризъм се развива ”, сподели министърът.

Относно повишаването на услугите в ски-курортите, Илин Димитров сподели, че в българските зимни курорти то е доста по-малко, в сравнение с в нашите конкурентни дестинации. Съотношението цена качество е доста положително, уточни министърът.

Илин Димитров даде образец и с Велинград, където заетостта е целогодишна. Цените са високи и откакто държат високи цени, значи, че имат клиенти. Услугата е добра. Когато човек продава на висока цена, той може да реновира, да реинвестира, да дава положителни заплати да поддържа едно високо качество. България предлага от две до пет звезди, имаме за всеки един по нещо, уточни още министърът на туризма.

Целия диалог гледайте във видеото.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР