Наречени Corvo Precision Payload Delivery System, тези картонени дронове са

...
Наречени Corvo Precision Payload Delivery System, тези картонени дронове са
Коментари Харесай

Украйна вече използва картонени дронове във войната с Русия

Наречени " Corvo Precision Payload Delivery System ", тези картонени дронове са част от обещанието на Австралия да даде на Украйна военна поддръжка

Емил Василев преди 4 минути 5 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 17:54 | 25.03.2023

ДНК от косата на Бетовен разкри огромна изненада съвсем 200 години по-късно

IT НовиниДаниел Десподов - 17:02 | 26.03.2023

Руснаци благодарение на невронна мрежа генерират изображения на тематика „ Ако Илън Мъск се бе родил в Съюз на съветските социалистически републики “

IT НовиниДаниел Маринов - 15:36 | 25.03.2023

Нова кислородно-йонна батерия ще промени играта при съхранението на сила от възобновими източници

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Базираната в Мелбърн компания SYPAQ Systems е доставила на въоръжените сили на Украйна няколко дрона „ Corvo Precision Payload Delivery System “ (PPDS). Безпилотните летателни апарати с плоска дизайн са направени от восъчен картон, сглобяват се елементарно и се изстрелват благодарение на катапулт. Те имат обхват на полета до 120 километра и са предопределени за доставка на муниции, храна и медикаменти непосредствено на фронтовата линия. Освен това те могат да правят разследващи полети или да пускат дребни взривни устройства.

Австралийското държавно управление започва самодейност и подписа държавен контракт на стойност 1,1 млн. австралийски $ за създаване и доставка на тези безпилотни летателни апарати. PPDS е на ниска цена безпилотен летателен уред за еднократна приложимост за доставка на доставки и съоръжение в региони, които обичайните логистични благоприятни условия не могат да доближат. Плоският му дизайн улеснява превозването на дроновете, като 24 от тях са в кутии с размер на пица, които се побират на палет. Тези кутии съдържат и материалите за сглобяване на дроновете, инструментите, моторите и батериите.

Компанията не може да разиска цената, само че се допуска, че тя е няколко хиляди $ на численост. По данни на производителя всеки месец се доставят към 100 такива дрона. Според Yahoo News въоръжените сили на Украйна към този момент са изпратили повече от 60 от тях на полети до фронтовата линия. Дроновете са проектирани да летят в сложни условия.

PPDS лети самостоятелно без надзор от страна на оператора и употребява GPS ориентиране, когато има такова. Софтуерът за ръководство обаче може да дефинира позицията му по скоростта и курса, в случай че GPS не е налично. Това дава опция на дрона да извършва задачи даже в условия на цялостно радиозаглушаване, което е от значително значение в Украйна, където съгласно известията съветската страна е свалила огромен брой дронове.

След противоположна връзка от крайните консуматори в Украйна системата е приспособена и за задачи за наблюдаване и разузнаване. Дроновете ще бъдат изпращани над окупираната от Русия територия с камера или други датчици за приемане на информация.

Компанията производител се ангажира да доставя евтини безпилотни летателни апарати в огромни количества, а PPDS е австралийски потенциал, който ще помогне на украинския народ да отбрани страната си. Дроновете се създават в Центъра за върхови достижения за отбранителна автономност на SYPAQ във Фишърманс Бенд, Мелбърн, като се употребяват съставни елементи от австралийската верига за доставки на SYPAQ. PPDS е резултат от иновационно съдействие на Сухопътните войски и Центъра за отбранителни нововъведения, което показва значимостта на съдействието сред Министерството на защитата и индустрията при създаването на качества.

През февруари Австралия пое ангажимент да даде на Украйна безпилотни летателни системи на стойност 33 млн. $. Украйна всеобщо обогатява флота си от безпилотни летателни апарати с разнообразни нови модели, а PPDS Corvo е един от по-необичайните. Индустрията на безпилотните летателни апарати нормално се концентрира върху все по-сложни и скъпи безпилотни летателни апарати, само че компании като SYPAQ се ангажират с доставката на евтини дронове за еднократна приложимост в огромни количества. PPDS е елементарен и обикновен, само че фабрично създаденият дрон въпреки всичко е по-усъвършенстван от някои от самоделните дронове, които украинските сили сполучливо използваха за бомбардировките си, със доста по-усъвършенстван програмен продукт.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР