Наречена на името на немския си основател Ханс Тийман, Градината

...
Наречена на името на немския си основател Ханс Тийман, Градината
Коментари Харесай

„Градината на кактусите Тийман“: Посетителите могат да видят над 150 вида растения

Наречена на името на немския си създател Ханс Тийман, „ Градината на кактусите Тийман “ е една от най-големите по рода си в Африка. През 60-те години на предишния век Тиеман придвижва в Мароко семена и растения от родната си Германия и ги засажда в Маракеш, където намира почвата и климата подобаващи за растежа им. Основана през 1964 година, градината стартира с стеснен избор от растения, само че с течение на времето се уголемява.
Той избра Маракеш поради метеорологичните условия. По това време времето беше в действителност идеално за кактуси. Близостта сред Европа и Маракеш също беше фактор.
Магдалена Тиман, шеф на „ Градината на кактусите Тийман “

Днес градината включва повече от 150 разнообразни типа кактуси. Тя е известна със своето биоразнообразие, а растенията в нея се разграничават по мярка и форма - от дребни кактуси до великански растения, които доближават огромна височина.
Това не са просто красиви кактуси в градината ви. Те имат и плодове, които могат да се употребяват за разнообразни цели. Например за грижа за кожата, а също и да се ядат като плод. Важно е да кажа, че измененията в климата, изключително климата на Мароко също въздействат на тези растения.
Магдалена Тийман, шеф на градината с кактуси „ Тийман “

Кактусите са мощно приспособими към суха среда, което им разрешава да се развиват добре в горещия и изсъхнал климат на Маракеш. Учените настояват, че растенията са значими детайли на пустинните екосистеми като източници на храна и вода за флората и фауната. Те са и източник на храна и строителни материали за локалното човешко население.

Градината на кактусите Тиман разчита на устойчиви способи на земеделие. Растенията се напояват, без да се разхищава вода. Това е изключително значимо в Маракеш, който страда от дефицит на вода. Фермата притегля доста гости, изключително туристи, които се надяват да открият кактусите и да се насладят на пейзажа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР