Наречен случайна покупка веднъж в поколение“, емблематичният автомобил – който

...
Наречен случайна покупка веднъж в поколение“, емблематичният автомобил – който
Коментари Харесай

Емблематичният състезателен автомобил от 1962 г. стана най-скъпото Ferrari, продавано някога на търг

Наречен инцидентна покупка „ един път в потомство “, емблематичният автомобил – който получи номер на шасито 3765 – беше деклариран от новия си притежател след близо четири десетилетия в частна благосъстоятелност.

Освен че написа история на продажбите, моделът има именит статус на спортната писта, откакто завоюва второ място на Нюрбургринг през 1962 година на 1000 км в Германия и бе подложен на второ място в клас GTO на Pebble Beach Concours d'Elegance през 2011 година

Хиперколата " Светият Граал " преди този момент е била благосъстоятелност на ръководител на Ferrari Club of America.

Изображение: Снимка: Sotheby's

Той завоюва FCA Platinum Award, Coppa Bella Macchina на Cavallino Classic и получи най-хубавото от шоуто на Amelia Island Concours d'Elegance във Флорида.

Майк Паркс и Лоренцо Бандини пилотираха колата за Scuderia Ferrari на 1962 година надпреварата 24 часа на Льо Ман и също по този начин си обезпечи позицията на второ място в сицилианския шампионат по нанагорнище през 1965 година

Изображение: Снимка: Sotheby's

Прочетете повече от Sky News:
Ferrari влизат на 21-во място век с електрически мотори
Принц Уилям опитва надпревари с драконови лодки в Сингапур
Картината на Пикасо Femme A La Montre бе продадена за £114 милиона

Горд Дъф, световен началник на търговете на RM Sotheby's, сподели: " Отбелязването на тази продажба по време на седмицата на шатрата на Sotheby's акцентира несравнимия растеж на тази Ferraria, един от най-желаните обекти в света. "

" Сега тя се подрежда измежду най-скъпите коли, продадени на търг, същинско доказателство за нейната уникалност място в историята “, добави той.

Колекционерският образец е един от най-редките и търсени спортни коли, като единствено 36 модела са направени от 1962 до 1964 година, съгласно Forbes.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР