Наречен Меси на финансите за успешното възстановяване на достъпа на

...
Наречен Меси на финансите за успешното възстановяване на достъпа на
Коментари Харесай

Аржентинският Меси на финансите е изправен пред Световно първенство от кризи

Наречен " Меси на финансите " за сполучливото възобновяване на достъпа на Аржентина до кредитните пазари посредством обширни диалози с задължения, Луис Капуто сега е изправен пред колосална задача, наподобяваща предизвикателство от Световното състезание - справяне с най-тежката икономическа рецесия от десетилетия в Южна Америка.

58-годишният Капуто, фен на спорта някогашен министър на финансите и централен банкер, ще поеме юздите на Министерството на стопанската система на Аржентина в неделя (10 декември), претрупан със задачата да укроти трицифрената инфлация, да възвърне запасите и да се бори с рецесията.

Благоприятният за пазара избор също ще би трябвало да балансира условията на новия си началник, либертарианецът президент Хавиер Милей, чиито предизборни обещания включваха затваряне на централната банка и доларизиране на стопанската система.

Тези радикални политики изглеждаха заслужаващи залагане за доста гласоподаватели, защото инфлацията се насочва към 150%, а две пети от популацията живее в беднотия. Междувременно дълговата бомба със закъснител с облигационерите и Международния валутен фонд (МВФ) тиктака.

" Ситуацията е доста деликатна ", сподели Хосе Ечаге, началник на тактиката в локалната компания Consultatio, която ръководи съвместен фонд от 400 милиона $. Предизвикателствата ще бъдат доста по-трудни, в сравнение с през 2015 година, когато Капуто ръководеше финансовия портфейл, сподели той, представен от.

" Дори да имате Меси и Марадона дружно в един и същи тим, триумфът не е обезпечен ", сподели той, говорейки за двете футболни икони на страната, починалия Диего Марадона и скорошния притежател на Световната купа Лионел Меси.
 Доларизацията на Аржентина: Уроци и предизвестия от Зимбабве и Еквадор
Доларизацията на Аржентина: Уроци и предизвестия от Зимбабве и Еквадор

Новият президент Милей вижда приемането на $ за национална валута като метод за понижаване на инфлацията

Капуто, татко на шест деца, имаше отличен старт. Назначаването му към този момент даде подтик на локалните пазари, където вложителите се надяват, че той ще работи като спирачка за по-екстремните хрумвания на Милей и ще вкара ортодоксални стопански политики.

" Това алармира за по-малко коренен метод във връзка с доларизацията ", сподели Робърт Симпсън, съръководител на дълга на разрастващите се пазари в Pictet Asset Management в Лондон, който държи аржентински държавни облигации.

В отчет от май за неговата някогашна консултантска компания Anker екипът на Капуто сподели, че доларизацията е " сложна за използване ", само че не и невъзможна. Той обаче твърди, че фискалният недостиг е " гръбнакът " на проблемите на Аржентина.
 Аржентина може да одобри щатския $ за национална валута - ето по какъв начин
Аржентина може да одобри щатския $ за национална валута - ето по какъв начин

Новият президент на страната я извади от БРИКС още преди да е влезнала там

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР