Наречен е „Мю", пълното му название е B.1.621 и е

...
Наречен е „Мю", пълното му название е B.1.621 и е
Коментари Харесай

СЗО следи нов щам на ковид, мутацията Мю идва от Колумбия

Наречен е „ Мю ", цялостното му наименование е B.1.621 и е разпознат за първи път през януари. До момента той е потвърден в няколко южноамерикански страни и в Европа, като има дори наклонност на световно понижаване до 0,1% от всички секвенирани проби. В „ родната " си Колумбия обаче „ Мю " е откриван в 39% от пробите и по този начин остава рискът от вълна, оповестява от „ Франс прес ", представени от bTV.

Според здравните специалисти разновидността има разновидности, които има заплаха да го създадат непокорен на прилаганите все още Коронавирус ваксини. В бюлетина на СЗО обаче се акцентира, че са нужни спомагателни проучвания, с цел да се удостовери това. Всички вируси, в това число причинителят на COVID-19 - SARS-CoV-2, мутират в течение на времето, само че множеството разновидности имат дребен резултат върху главните характерности на болестта. В някои случаи, обаче, измененията въздействат на метода, по който вирусът се предава, тежестта на последващото заболяване и успеваемостта на медикаменти и ваксини.

СЗО все още разпознава 4 разновидността на COVID-19, измежду които „ Алфа " (наличен в 193 държави) и по-новият мощно инфектиран „ Делта " (достигнал 170 държави), който през последните седмици удари местата с огромен брой неимунизирани и с по-разхлабени противоепидемични ограничения. 5 разновидността, измежду които е и „ Мю ", се наблюдават от Световната здравна организация.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР