Нарастват случаите на предотвратени опити за преминаване на границата ни

...
Нарастват случаите на предотвратени опити за преминаване на границата ни
Коментари Харесай

Все повече са заловените мигранти, каза Калин Стоянов

Нарастват случаите на предотвратени опити за прекосяване на границата ни с Турция от незаконни мигранти за сметка на хванатите в страната бежанци. Това изясни вътрешният министър Калин Стоянов пред вътрешна комисия.

Той добави, че ситуацията на границата остава усложнена.

„ Положението си остава съществено, обаче с помощта на реорганизацията, която направихме на границата, към този момент имаме друго виждане и различен взор. Нещата стартират да бъдат такива, каквито би трябвало да са. Имаме доста по-голям брой недопуснати опити за сметка на задържанията навътре в страната. Ние това целяхме и започнахме да го реализираме. Считам, че в случай че задържим тази численост и това състояние, нещата вървят фактически на добре “, разяснява министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Министерство на вътрешните работи е готово да обезпечи спокойни и почтени избори, увери Калин Стоянов по отношение на идния локален избор, в отговор на депутатски въпрос. Той добави, че на последните провели се избори най-вече формирани досъдебни производства за нарушавания на изборното законодателство е имало в Бургас, Варна, Хасково и Монтана.

По отношение на битката с пътните катастрофи министър Стоянов уточни, че има проблем с установяването на опиати в кръвта, защото експертизите се бавят с по няколко месеца.

Той добави, че се приготвя закупуването на специфични апарати, посредством които този проблем може да бъде решен, както и се планува откриването на четири нови лаборатории в Бургас, Варна, Пловдив и Плевен.

За казуса с използването на диазотен оксид – „ божествен газ “ министърът сподели, че съгласно него той би трябвало да влезе в листата с наркотични субстанции.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР