Нарастват опасенията от нови бомбардировки на Израел срещу Бейрут, след

...
Нарастват опасенията от нови бомбардировки на Израел срещу Бейрут, след
Коментари Харесай

Нарастват опасенията от нови бомбардировки на Израел срещу Бейрут

Нарастват опасенията от нови бомбардировки на Израел против Бейрут, откакто при израелска офанзива нощес в централната част на ливанската столица починаха 22-ама души, а близо 120 бяха ранени. От Организация на обединените нации обявиха, че се усилва рискът за мироопазващите сили в Южен Ливан след известия за четвърта израелска офанзива против техен пост.

Израелските удари бяха ориентирани в квартал с доста жилищни блокове и магазинчета в сърцето на Бейрут. От израелската войска не съблюдаваха практиката да издават предизвестие за евакуация. Според източници от службите за сигурност, цел на израелската офанзива е бил Уафик Сафа, отговарящ за свръзките, координацията и интернационалните контакти в йерархията на " Хизбула ", само че той е съумял да се избави. 

Според Sky News Arabia, позоваваща се на свои неназовани източници, Уафик Сафа е " съществено ранен " и е в " сериозно положение ". Сафа дава отговор за звеното за връзка и съгласуваност на въоръжената формация. В четвъртък, когато стана нападението, медиите оповестиха, че той е оживял.

Международната общественост реагира остро на известието, че израелски танк е обстрелвал бдителен пост в щаба на мироопазващите сили на Организация на обединените нации в Южен Ливан. От израелска войска обявиха, че са предизвестили чиновниците въз основата преди стрелбата. Ливанското външно министерство заяви за още двама ранени миротворци при обстрел среущ поста им. От Организация на обединените нации към този момент не са удостоверили информацията.

Междувременно Израел заяви, че Хизбула е изстреляла над 190 снаряда против страната за последното денонощие. От ливанската формация оповестиха, че са направили нахлуване с дронове против военна база в Хайфа, в Северен Израел.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР