Нарастващите цени на храните и горивата вече принудиха 61% от

...
Нарастващите цени на храните и горивата вече принудиха 61% от
Коментари Харесай

Daily Mail: Заради инфлацията американците все повече купуват храна от магазини с единна цена

Нарастващите цени на храните и горивата към този момент принудиха 61% от жителите на Съединени американски щати да живеят от заплата до заплата

Поради инфлацията, която докара до увеличение на цената на храната, американците от ден на ден започнаха да купуват храна в магазините с единна цена /нещо като нашите „ Магазин за 1 лев “ – б.пр./. Това написа английското издание Daily Mail.

61 % от американците признаха, че в този момент би трябвало да живеят от заплата до заплата. Големите вериги магазини предизвестяват, че цените няма да намалеят скоро, изясняват създателите на публикацията Алекс Оливейра и Джеймс Рейнл.

Повечето магазини на единна цена продават извънредно консервирани и модифицирани храни с високо наличие на сол и захар. Освен с финансови проблеми това заплашва американците и със здравословни проблеми.

Експертите цитират разнообразни аргументи за протичащото се: от склонността на президента Байдън към неразумно харчене на публични средства и проблеми във веригите за доставки, до спора в Украйна и антируските наказания, които въздействат отрицателно на международните пазари на храни и сила.

Жителката на Сан Антонио Лили Пенелопе описа пред Wall Street Journal по какъв начин почнали да купуват хранителни артикули в локалния магазин на единна цена, избирайки най-често консервирано пиле, фъстъчено масло и зеленчуци.

26-годишната Лили не може да кара заради увреждането си и в този момент не може сама да си купува храна в локален хранителен магазин или да заплаща за транспорти с Uber.

„ Моето здраве и качество на живот се утежниха доста “, сподели тя. „ Аз съм в позиция, в която би трябвало да предпочитам сред това да закупувам това, което мога да си разреша, и да бъда здрава. “

В Съединените щати от 18 000 магазина на единични цени на Dollar General единствено 2300 продават пресни артикули.

„ Въпреки че Dollar General не е пълностоен магазин за хранителни артикули, през днешния ден ние се считаме за повсеместен магазин, тъй като нашите обекти са на пешеходно разстояние и поддържаме ниски цени за артикули от първа нужда, в това число хранителни артикули “, сподели представител на веригата. Тя добави, че през идващите години компанията възнамерява да стартира продажба на пресни артикули в 10 000 обекта.

Дотогава купувачите ще би трябвало да се задоволят с полуфабрикати и замразени храни. В името на икономията те са подготвени да се примирят с това, макар че такава храна не е потребна за здравето.

„ Всичко, което се продава там, е доста сладко “, сподели Финикс Камло, 41. „ Но магазинът е покрай дома и е на ниска цена. “

Веригата евтини магазини Dollar Tree последва образеца на Dollar General. Те в никакъв случай преди не са се позиционирали като магазин за хранителни артикули, само че в този момент са подготвени да донесат повече свежи артикули на рафтовете. Асортиментът им включва както замразени артикули, по този начин и артикули без захар, пълнозърнести храни, мляко и яйца.

„ Нарастващите цени на храните и горивата оказват въздействие върху метода, по който клиентите харчат пари, и макар че постигнахме добър прогрес в продажбите за семействата, облеклото на Walmart би трябвало да бъде понижено по-сериозно “, сподели изпълнителният шеф на Walmart Дъг МакМилън. ).

Повишаването на разноските за живот принуждава 29% от американците да търсят спомагателна работа на повърхностен работен ден, от продажба на облекла онлайн до присъединяване в платени анкети, оповестява компанията Insuranks.

Експертите отдават това равнище на инфлация на разнообразни аргументи, от проблеми във веригите за доставки до спора в Украйна, който има негативно влияние върху международните пазари на храни и сила. Въпреки това покачването на цените явно нанесе пагубен удар върху рейтингите на Байдън.

Министерството на търговията неотдавна съобщи, че стопанската система на Съединените щати се е свила за второ следващо тримесечие, което дава отговор на класическото определение за криза.

Белият дом отхвърля изказванията, че шестмесечното икономическо стесняване е криза и упорства, че стопанската система на Съединени американски щати остава мощна.

И по този начин, Байдън сподели: „ Не е изненадващо, че стопанската система се забавя, защото Федералният запас подхваща ограничения за понижаване на инфлацията. Но до момента в който в този момент сме изправени пред исторически световни провокации, ние сме на прав път и ще излезем от този преход по-силни и по-сигурни. “

Американците обаче към този момент не се въодушевяват от приповдигнатите речи на президента.

Очакват се още проблеми за американците, по мнението на Джон Лиър, основен икономист в Morning Consult. Той означи, че „ инфлацията евентуално ще остане висока най-малко до края на лятото, поради сегашната й скорост и обсег. “

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР