Нарастване на напрежението и очаквани провокации - така обясни пред

...
Нарастване на напрежението и очаквани провокации - така обясни пред
Коментари Харесай

Българка в Украйна разказа за живота в страх от война

Нарастване на напрежението и предстоящи провокации - по този начин изясни пред обстановката в Украйна сега българката Соня Мартинюк , която е омъжена за украинец и живее в Киев.

Тя посочи, че през вчерашния ден още от сутринта се е чакало нещо да се случи, а по-късно е станало ясно, че в Донецк е обстрелвана детска градина.

„ Вчера още сутринта се готвеше провокация от страна на терористичните групировки в Източна Украйна. От сутринта по малките екрани посочваха колони с военни в някаква горичка. А терористичните групировки споделяха, че украинците се готвят за нахлуване ”, изясни Соня Мартинюк.

Тя напомни, че през 2015 година украинският парламент дефинира ДНР и ЛНР за терористични групировки.

„ Мисля, че в целия свят би трябвало да се дефинират като такива. Има към този момент доказателства за това. Това не е индивидуален изстрел по детската градина. Има кратери в това населено място и посоката по какъв начин са падали снарядите сочи към това, че се е стреляло от окупираните територии. Няма нападки, към този момент има доказателства ” , съобщи Мартинюк.

По думите й от седмица се чакат провокации в Луганска област. „ Бяха пристигнали съветски пропагандисти, които идват, когато се готвят някакви провокации. От няколко дни се приказва какви ще са тези провокации – химична офанзива, от много време се приказва за намиране на всеобщи гробища, един тип, че украинците организират геноцид ”, изясни още тя.

Вчера е имало и снаряд , който се е взривил на територията на колеж.

„ Вчера всички военни специалисти, публицисти, показаха, че от 2017 година не е имало такива интензивни обстрели . Правят се паралели с нападението против Грузия . Там към 1 седмица преди нападението съветските войски са казвали, че стартират евакуиране. Нападението против Грузия беше показано като етническа чистка ”, сподели Мартинюк.   

Има известно повишаване на напрежението, удостовери тя. „ Вчера киевската администрация разгласи, че всеки ще получи листовка със препоръки по какъв начин да работи в разнообразни обстановки ”, сподели Соня Мартинюк.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР