Нараства делът на потребителите, които са склонни да се разплащат

...
Нараства делът на потребителите, които са склонни да се разплащат
Коментари Харесай

Предпочитаме безконтактното плащане в обществения транспорт

Нараства делът на потребителите, които са склонни да се разплащат безконтактно в публичния превоз, демонстрира изследване на социологическа организация " Алфа Рисърч " по поръчка на " Виза " ( " Visa " ) през ноември м.г. В изследването за настройките към електронните разплащания в градския превоз са интервюирани 985 пълнолетни жители в страната. 

Според данните 56 % биха избрали опцията за безконтактни разплащания в публичния превоз, а 44 % към момента се въздържат от нея.

Нагласата е доста по-силно изразена измежду хората в София, където готовността доближава 72 %, и в огромните градове  - 62 %, а понижава измежду жителите на по-малките обитаеми места, демонстрира изследването. Във възрастово отношение подготвеност към електронно разплащане в публичния превоз декларират най-много хората от 18 до 50 години, до момента в който измежду по-възрастните тя е 31 на 100.

Проучването демонстрира, че се следи растеж и в общия дял консуматори на публичен превоз в страната и повишаване в честотата на използването му спрямо януари 2022 година Както и преди месеци, най-често публичния превоз употребяват жителите на най-големите градове и представителите на най-младите генерации.

Нагласата или инерционният табиет да се заплаща в брой и терзанията от измами не престават да бъдат водещи бариери пред използването на услугата " заплащане с банкова карта или обвързвано устройство в публичния превоз ". За интервал от 10 месеца обаче е налице доста повишаване на осведомеността  за тази услуга, за методите на потреблението й и за нейните преимущества, е извод в изследването. 

 г
Показателна е смяната в потреблението измежду жителите на София -  делът на постоянно ползващите електронно разплащане в публичния превоз нараства четири и половина пъти - от 6 на 100 до 28 на 100 като половината от тях се възползват най-малко няколко пъти седмично.

" Резултатите от изследването демонстрират, че пасажерите в публичния превоз припознават във все по-голяма степен безконтактните разплащания. Системите на градския превоз са от изключителна значимост при обслужването на огромен брой пасажери, които разчитат на тях да отиват и да се прибират от работа всеки ден.

От огромно значение са и за хората, които получават достъп до нужните им артикули и услуги от локалния бизнесмени и по този начин спомагат за възобновяване на дребния и междинния бизнес. Гражданите и гостите на София, които употребяват безконтактното разплащане, са предпазени посредством напреднала технология, което значи, че това е най-сигурният способ на заплащане при напредване от точка А до точка Б ", сподели Красимира Райчева, управител на Visa за България, представена в известието.

Глобалното изследване на Visa " Бъдещето на градската подвижност " през 2022 година демонстрира, че за потребителите главните преимущества на безконтактните разплащания са удобството (44 процента), спестеното време заради по-бързите преводи (40 процента), унищожаване на терзанието за задоволителна наличност на пари в брой (38 процента) и ограничение на контакт с повърхности и други хора (35 процента).
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР