Нараства броят на учениците, които прекратяват обучението си в областта

...
Нараства броят на учениците, които прекратяват обучението си в областта
Коментари Харесай

Не могат да върнат в клас над 200 деца от Врачанско, никой не знае къде са

Нараства броят на учениците, които приключват образованието си в региона заради тръгване в чужбина, демонстрират данните, изнесени на районен учебен конгрес във Враца, видя кореспондент на организация BulNews. Стряскащите числа бяха показани от директорa на районното ръководство на образованието Галина Евденова. На форума участва и регионалният шеф Малина Николова, шефове на институции, учебни заведения, детски градини и други.
Оказа се, че за актуалната образователна година в класните стаи са върнати да посещават постоянно учебно заведение 318 ученика. Екипите, които работят с проблематичните деца, са съумели да накарат да се образоват още 66 хлапета, само че те много постоянно отсъствали по неуважителни аргументи. 46 ученика пък изрично са оказали да прекрачат учебния предел, а 469 от търсените възпитаници от Врачанско били отпътували в чужбина. Стряскаща е и броя на учениците, които не са били открити на адреса си - просветителната система не знае какво се случва с цели 200 деца.
Броят на учениците, които са напуснали просветителната система през първият образователен период, са 29, като в Борован и Оряхово са по 7, Бяла Слатина - 6, Мизия – 4, Мездра – 3, Враца и Козлодуй са по един, а в останалите общини няма нито един напуснал учебно заведение възпитаник. От тези 29 напуснали учебно заведение, 8 от учениците са над 16 години, разясни Евденова.
От началото на образователната годината със прекъсване на фамилните помощи са глобени за отсъствия извънредно огромен брой фамилии. Детайлна информация демонстрира, че в общините Бяла Слатина и Борован са спрени парите на 496 фамилии, във Враца и Криводол глобените фамилии са 346, в Козлодуй и Хайредин – 276, Мездра и Роман – 161, а в Оряхово и Мизия са 256 фамилии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР