Нарасналото търсене на имоти в София постепенно доведе до увеличено

...
Нарасналото търсене на имоти в София постепенно доведе до увеличено
Коментари Харесай

Новото строителство забави темпа на поскъпването на имоти в София

Нарасналото търсене на парцели в София последователно докара до увеличено предложение от страна на строителните бизнесмени, като най-силен резултат от нарасналото предложение на ново строителство се усети през миналото 3-то тримесечие. Това напълно естествено докара до балансиране на пазара в София на равновесна цена към 1000 евро/кв.м и закъснение на темпа на повишаване на цените.

Данните на BULGARIAN PROPERTIES сочат, че през третото тримесечие междинната цена на парцелите резервира достигнатите през предходното тримесечие равнища и остава без изменение.

Към момента пазарът е в баланс и се радва на отлични условия за сделки на парцели, със устойчиво търсене и разполагаем избор от ново строителство, както и от ден на ден качествени и съответно оценени парцели на второстепенен пазар.

Наскоро оповестените данни на Агенцията по вписванията за 3-тото тримесечие сочат, че в София са вписани 6 300 имотни продажби при 6 073 за същия интервал на предходната година, което е растеж от 3.75% на годишна база. За деветмесечието повишаването на размерите продажби на парцели в София е към 4%, като отвън статистиката остават покупко-продажбите с жилища в развой на строителство, които ще бъдат вписани на по-късен стадий.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР