НАРАХА, Япония (AP) — Дрон с размерите почти на филия

...
НАРАХА, Япония (AP) — Дрон с размерите почти на филия
Коментари Харесай

Дрон с размерите на филия хляб може да позволи на Япония да разгледа по-отблизо повредената ядрена централа във Фукушима

НАРАХА, Япония (AP) — Дрон с размерите съвсем на филия самун е най-новата вяра на Япония да получи по-ясни фрагменти от един на реакторите в ударената от цунами атомна електроцентрала Fukushima Daiichi, където стотици тонове развалено гориво остават съвсем 13 години след бедствието.

Трус с магнитуд 9,0 по Рихтер и цунами през март 2011 година унищожиха електрозахранването и системите за изстудяване на централата, което докара до стопяване на три реактора. Огромни количества съдбовно радиоактивно разтопено нуклеарно гориво остават вътре и до през днешния ден.

Оперативната компания на централата, Tokyo Electric Power Company Holdings, показа във вторник дребни дронове, които желаят да употребяват, с цел да съберат повече данни от елементи на един от реакторите, които до момента бяха недостъпни.

TEPCO преди този момент се опита да изпрати роботи във всеки от трите реактора, само че беше възпрепятстван от парчета, висока радиация и неспособност да ги направлява през руините, макар че съумяха да съберат някои да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР