Наръчник със съвети как стопаните да полагат правилните грижи за

...
Наръчник със съвети как стопаните да полагат правилните грижи за
Коментари Харесай

Как да се грижим за домашните си любимци в горещините през лятото?

Наръчник със препоръки по какъв начин стопаните да поставят верните грижи за любимците си през топлото време, оферират от организацията за отбрана на животните " Четири лапи " .

Температурите се повишават с всеки минал ден. Колкото по-топло става, толкоз по-важно е домашните любимци да заобикалят жегата и да се разхлаждат постоянно. В тази връзка от " Четири лапи " показват насоки за грижа за животните в горещото време, с цел да не се стига произшествия.

Специалистите поучават стопаните на кучета да са доста деликатни в горещините , тъй като те може да провокират съществени сърдечносъдови затруднения, които могат да доведат до топлинен удар. Освен това кучетата са изложени на риск от слънчево изгаряне тук-там, където нямат четина, като носа и ушите. Честият банкет на течности е от извънредно значение. По време на разходките кучетата постоянно би трябвало да имат достъп до питейна вода, по тази причина би трябвало да се носи бутилка, както и да се вършат постоянни почивки. По-възрастните животни имат потребност от повече време, с цел да се охладят и да си починат. Препоръчва се разходките, включващи бягане, да се вършат в по-прохладно време - рано заран или вечер. През лятото асфалтът се нагорещява доста и може да опари и даже да изгори лапите на кучетата. Затова стопаните би трябвало да избират по-сенчест маршрут или по опция - разходка в парк или в гората. Ако въпреки всичко кучето получи изгаряне, има специфични кремове, които стопаните могат да закупят, с цел да облекчат болката му. При пътешестване в кола с куче е значимо да се включва климатика. Ако автомобилът няма подобен, от " Четири лапи " поучават да се заобикалят пътувания в най-голямата горещина. Задръстванията през горещото време могат бързо да основат проблеми за кучето. То в никакъв случай не би трябвало да се оставя единствено в колата, даже и единствено за минути. Температурата в автомобила доста бързо може да се увеличи до 60 °C и дори до 100 °C. Дори да е паркиран на сянка, той се нагрява доста бързо и се трансформира в капан за животното. От организацията приканват - в случай че видите куче, затворено в кола, пробвайте се неотложно да намерите притежателя.
 3 юли е най-горещият ден, регистриран в миналото
3 юли е най-горещият ден, регистриран в миналото

Средната световна температура доближи 17,01 градуса по Целзий

В горещите дни котките нормално сами търсят сенчести места, само че все пак стопаните би трябвало да са доста деликатни  те да не бъдат изложени на прекомерно високи температури и постоянно да имат елементарен достъп до вода. От " Четири лапи " също предлагат да не се оставят в купичката на котката останки от недоядена храна, тъй като тя бързо се скапва от жегата и може да докара до стомашни проблеми за животното.

Малките домашни любимци като зайци, морски свинчета и хамстери също постоянно би трябвало да имат обезпечена питейна вода. Стопаните им би трябвало да се уверят, че животните, отглеждани в заграждения навън, имат сенчести места и предмети, под които могат да се скрият от слънцето.
 Екстремните жеги в Европа се трансформират в новото обикновено
Екстремните жеги в Европа се трансформират в новото обикновено

Старият континент ще се сблъска с по-сериозни горещи талази това лято, както и със суши, наводнения и горски пожари

Птиците, отглеждани в домашна среда, би трябвало да се държат надалеч от директна слънчева светлина. От " Четири лапи " припомнят на стопаните да се уверят, че волиерите (големи заграждения или кафези за птици - б.р.) са ситуирани надалеч от слънцето и от течение. Важно е всеки ден да подменят водата във ваните за къпане и в бутилките за пиянство, с цел да се избегне появяването на бактерии.

Повече за грижата за домашни любимци можете да научите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР