Напусналият треньор на Левски Станимир Стоилов не е получавал заплата

...
Напусналият треньор на Левски Станимир Стоилов не е получавал заплата
Коментари Харесай

Мъри работил без пари няколко месеца в Левски

Напусналият треньор на " Левски " Станимир Стоилов не е получавал заплата известно време. Става дума за първите няколко месеца от завръщане на Мъри на " Герена ".

Това изясни финансистът на " сините " Венцислав Димитров. Икономистът бе паралелно до мажоритарния притежател на клуба Наско Сираков на днешната му конференция.

" Стоилов пристигна на работа през септември и работи без заплата до януари или февруари. Тогава ни преведоха милион в задатък от спонсора, с цел да почистим тъкмо тези отговорности. Стоилов постоянно е знаел, че ще си вземе парите ", сподели Димитров и добави, че последната заплата на Мъри не е преведена. Клубът щял да му я изплати на падежа - 20-о число.

Наско Сираков пък добави, че всичко със Стоилов е контрактувано и подписано и няма по какъв начин треньорът, който напусна по лично предпочитание клуба, да го съди или да търси пари.

" Дупка в бюджета постоянно е имало, само че преди беше 2 милиона годишно, в този момент е малко. Това е с помощта на спонсора и на почитателите. Скоро ще излезе годишният финансов доклад за 2022 година, прясно удостоверен от инспекторите. Загубата е милион и 57 хиляди лв.. Дупката за година и половина е мощна понижена, задачата е да стане 0 и да излезем от горната страна ", сподели финансистът Димитров.

" Спонсорът излезе с информация, че е дал 2 милиона лв. посредством свои компании. Отделно спонсорът е дал 7-8, а може и 9 милион Левски има да дава на спонсора 750 хиляди лв.. Нелогично е в контракта да няма насрещно заплащане. Данъчните могат да дойдат и да попитат за какво клубът не е платил нищо за осъществени услуги. Освен това фактурите имат отминалост от 5 години. След този период те могат да влязат като облага за клуба и загуба за компанията ", посочи той.

" Главната ни счетоводителка Гикова обърна внимание, че 10% от приходите не се взимат. Беше препоръчани те да отпаднат от даренията и това е вярно, тъй като спонсорът не носи добавена стойност към тези доходи ", обясни финансистът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР