Напусналият парламентарната група на ИТН експерт по национална и международна

...
Напусналият парламентарната група на ИТН експерт по национална и международна
Коментари Харесай

Напусналият ИТН Николай Радулов: Казваха ни, че Слави ни е вкарал в парламента, чувствам се облекчен

Напусналият парламентарната група на Има Такъв Народ специалист по национална и интернационална сигурност проф. Николай Радулов разгласи, че се усеща омекотен, откакто през вчерашния ден той и други депутати от групировката оповестиха, че излизат от нея. В изявление за NOVA, Радулов извади на показ спорни практики от времето като депутат за партията на Слави Трифонов.

„ Чувствам се омекотен. Дълго ни повтаряха, че ние сме никои, че ще гласуваме, както ни се разпореди. Това е доста унизително за нас. В предишното национално заседание Тошко Йорданов го сподели право в лицето на Ива Митева, която тогава беше ръководител на Народното събрание. Даже нещо сходно й сподели от трибуната. Тя го попита дали няма да ни остави да вземаме решения, тъй като единствено от горната страна ни се спускат нещата. Той сподели: Вие сте нищо. Слави ще взима решенията и ще ви споделя какво да вършиме ”, съобщи Радулов.

Експертът по национална сигурност отхвърли причина за отдръпването му от групировката да е предложение с по-добри политически или финансови параметри от друга групировка.

„ Няма по какъв начин да ме купят, няма по какъв начин да ме напазаруват, няма по какъв начин да ме притиснат. Имаме лидерска партия с водач, който не познаваме. Но от негово име ни се споделя какво да вършим. При всеки опит да разбираем, че сме народни представители и хората са ни избрали, ни се споделя, че сме нищо и Слави Трифонов ни е вкарал в Народното събрание. Хората ми споделяха, че не желаят да гласоподават за Трифонов, само че ще гласоподават за мен ”, съобщи той.

Радулов добави, че е участвал на диалога сред Радостин Василев и Христинка Иванова, чийто запис през вчерашния ден беше публикуван като компромат от хората правилни до Слави Трифонов. Те дефинираха държанието на Василев в него като мутренско.

“Присъствах, когато Радостин говореше с Христинка и не чух нищо мутренско. Той просто я увещаваше да поговорят, тъй като тя беше покровител да излезем от парламентарната група. Не знам какво се е случило”, съобщи Радулов.

Първоначално искащите да изоставен групата са били 10.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР