Напусналият Ферари инженер Давид Санчес ще се върне в Макларън

...
Напусналият Ферари инженер Давид Санчес ще се върне в Макларън
Коментари Харесай

Давид Санчес се връща в Макларън

Напусналият Ферари инженер Давид Санчес ще се върне в Макларън по-късно тази година, заяви racingnews365 през днешния ден. Санчес отговаряше за концепцията на колите във Ферари и има сериозен принос за основаването и развиването на последните два болида на италианците: SF-75 и SF-23.

Санчес подаде оставка по-рано тази седмица, като съгласно информации в италианските медии той е решил да си тръгне, защото счита, че напъните му остават неоценени, а и Скудерията започва едва новия сезон във Формула 1.

През зимата във Ферари работеха главно върху подобряването на скоростта на колата на вършиме, като за сметка на това тя стана по-бавна и по-нестабилна в завоите, само че на “Сахир ” водачите на Ред Бул окупираха първата редица на старта.

Все още не се знае какъв брой време Санчес няма да може да работи, само че съгласно разнообразни източници в Италия, той ще може да стартира работа в Макларън преди края на 2023 година и наемането му е част от промените, които стартираха в техническия департамент на отбора, воден от Зак Браун.
 Големият трус във Ферари: Васьор против шефа си Големият трус във Ферари: Васьор против шефа си
Санчес към този момент е работил с новия отбор началник на Макларън Андреа Стела, когато Стела също беше във Ферари и беше спортен инженер на Алонсо, само че италианецът напусна дружно с Фернандо през 2015 година и мина в Макларън.
 И Лоран Мекис напуща Ферари? И Лоран Мекис напуща Ферари?
Санчес работи в Макларън сред 2007 и 2012, където беше старши инженер по аеродинамика, а по-късно стана водач на екип в отдела по аеродинамика преди да премине във Ферари през октомври 2012. Преди Макларън Санчес работи в Рено - сред 2005 и 2007 година.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР