Напуснахме коалицията, защото не се спазваше коалиционното споразумение. Ако се

...
Напуснахме коалицията, защото не се спазваше коалиционното споразумение. Ако се
Коментари Харесай

Чорбанов, ИТН: Ако ние бяхме лошите, сега трябва лесно да сформират правителство

Напуснахме обединението, тъй като не се спазваше съдружното съглашение. Ако се одобри, че ние сме били неприятните момчета, както постоянно се проповядва в редица медийни пространства, би следвало в този момент да няма проблем и доста елементарно да се образува каквото и да е. В персонален проект считам, че за себе си съм бил почтен и честен в решенията, които съм взел. Това сподели в изявление за „ Лице в лице “ проф. Андрей Чорбанов от „ ИТН “.

„ Оказа се, че всички близки и другари са дали своят вот против мен, с цел да мога да се върна в Института. Фактът, че не сме минали бариерата, за мен е добър “, пошегува се той във връзка изборните резултати на представляваната от него партия.

„ Винаги съм възприемал себе си като специалист. Политик е необятно разбиране, което хората не си изясняват какво е. Да правиш политика е да можем да реализираш хрумвания, които са положителни за обществото и групи хора. Като специалист съм влезнал в „ политиката “. Теми като развиване на образованието и науката съвсем не бяха споменавани в предходни национални събрания. Идеята беше да обясня на хората, че даването на пари за просвета е обвързвано с генериране на специалисти във всевъзможни области на познанието. Даването на пари и отделянето на бюджетни средства за просвета – обществото употребява такива хора: пандемии, трусове, пожари. Ако не генерираме специалисти, би трябвало да ги внасяме от чужбина и да даваме доста пари за това “, счита още проф. Чорбанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР