Напусна ни един от най-популярните и обичани преподаватели във ВВМУ

...
Напусна ни един от най-популярните и обичани преподаватели във ВВМУ
Коментари Харесай

Почина един от най-обичаните преподаватели във ВВМУ Н.Й.Вапцаров

Напусна ни един от най-популярните и обичани преподаватели във ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ – о.з. Васил Кръстев Василев (Зоро). Човекът, който умееше да разсъни усмивката у всеки, в този момент разплака мнозина … Дългогодишният учител в катедра „ Корабоводене “, а по-късно и шеф на катедра „ Морска процедура и употреба на кораба “ има сериозен принос в построяването на стотици командири на бойни кораби и капитани далечно корабоплаване. Фарватерът, прокаран от него, скоро няма да бъде пропуснат, написа naval-acad.bg.

Васил Кр. Василев (Зоро – прякорът му е от ученическите години), постъпва в Народното военноморско учебно заведение на 15 септември 1948 година След две години приключва гимназиалния отдел и е изпратен да продължи образованието си във Висшето военноморско учебно заведение в Баку (тогава в СССР), което приключва през 1954 година Служи като пълководец на щурманска и на минно-трална бойна част на базов миночистач, след което от 1957 до 1959 година е помощник-командир на кораба. До 1962 година е пълководец на курсантска  рота, а от 1963 година, след извоюван конкурс, е назначен за учител в катедра корабоводене на ВВМУ. От 1982 до 1986 година е  началник на катедра „ Морска процедура и употреба на кораба “.



Автор и съавтор е на голям брой образователни принадлежности. Активен държавник и несравним импровизатор на сцената на художествената самоинициатива. Неуморен труженик за одобряването на ВВМУ като флагман на висшето морско обучение у нас.

Поклон пред светлата му памет!

Погребението на капитан І сан Васил Кръстев Василев (Зоро) ще се състои на 6 юни 2018 година, от 12.00 ч. на гробищен парк „ Тополи “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР