Напускането следва 20-часова стачка на 16 ноември, когато Deutsche Bahn

...
Напускането следва 20-часова стачка на 16 ноември, когато Deutsche Bahn
Коментари Харесай

Синдикатът, представляващ германските машинисти, призовава за стачка, която ще засегне пътническите услуги

Напускането следва 20-часова стачка на 16 ноември, когато Deutsche Bahn изпълняваше доста понижен график за дълги дистанции - както беше в предходни случаи когато GDL предприе стачка. Силата на GDL измежду машинистите и някои други железопътни чиновници варира според от района и някои районни услуги, ръководени от частни оператори, не са наранени от разногласието.

Ограничените „ предупредителни стачки “ са постоянно срещана тактичност при договарянията за възнаграждение в Германия, само че GDL може скоро да разшири действието си. На 24 ноември ръководителят на GDL Клаус Веселски разгласи, че договарянията с Deutsche Bahn са се провалили единствено след два кръга договаряния.

Съюзът към този момент е почнал гласоподаване на членовете си за пълноправни стачки и възнамерява да разгласи резултата на 19 декември.

Централния въпрос е апелът на синдиката за служащи на смени ' часовете да бъдат понижени от 38 на 35 часа на седмица без понижение на заплащането, искане, на което работодателите до момента се въздържаха.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР