Напускането на Ангела Меркел като канцлер на Германия може да

...
Напускането на Ангела Меркел като канцлер на Германия може да
Коментари Харесай

Меркел може да се включи в преговори между Москва и Киев. Но не сега

Напускането на Ангела Меркел като канцлер на Германия може да е асъдействало като един от факторите за решението на съветския президент Владимир Путин да стартира война в Украйна. Това безпокойство споделя самата Меркел в изявление за немската медия RDN. " Моето овакантяване може да е асъдействало за това, като да вземем за пример изборите във Франция, изтеглянето на войските от Афганистан и протакането на осъществяването на съглашението от Минск. ", изяснява някогашният немски канцлер.

Ангела Меркел признава, че в края на последния й мандат на власт към този момент не е успявала да реализира кой знае какво в диалозите си с Путин. " Беше ясно, че няма да бъда на този пост още дълго, и по тази причина просто би трябвало да заключа, че другите опити през предходната година към този момент не реализираха нищо. " По думите й тя е направила опити да предотврати протичащото се в Украйна - само че не е съумяла:

" От една страна, Путин към този момент не беше подготвен за срещи на върха в нормандски формат. От друга страна, не съумях да основа спомагателен спорен формат за Русия и Европа по въпросите на европейската сигурност, редом с нормандския формат ".

Неотдавна Меркел - Александър Осанг - съобщи, че е направила каквото може във връзка с Путин и не съжалява за взиманите решения в предишното.

Бившият дълготраен канцлер на Германия не изключи опцията да посредничи сред Киев и Москва за разрешаване на спора и мирни договаряния, само че не в този момент. На въпрос дали е подготвена за сходна роля, тя дава отговор " Този въпрос не се разисква сега ".

Меркел афишира в новото си изявление, че е в нов стадий от живота си, в който " се усеща свободна " - в това число и да прави нещата, които хората обичат да вършат и са нещо всекидневно - да вземем за пример да опознае Западна Германия по-добре, пътувайки. Още се усеща изключително, когато има задоволително време да отмора, а не е притисната от периоди. " Сега встъпвам в онази част от живота си, която до момента ми беше непозната. Като човешко създание. "

Бившият немски канцлер анонсира, че дружно с дългогодишния си офис управител Беате Бауман ще напише книга за 30-те си години в политиката, както и за детството и младостта си в Германска демократична република.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР