Напукани пети - борите ли се и с това? Представяме

...
Напукани пети - борите ли се и с това? Представяме
Коментари Харесай

Домашни хитрини при напукани пети

Напукани пети - борите ли се и с това? Представяме домашни средства за напукани пети, какви витамини да приемате и какви са аргументите за напуканите пети.

Причини

Кожата на петите е доста по-дебела, в сравнение с в други елементи на тялото, заради което постоянно се къса и ороговява. Причините за напукани пети могат да бъдат доста, само че най-честата е просто  неналичието на влага. Проблемът постоянно не визира единствено кожата, а повода му е дехидратация на организма  - тогава с изключение на грижата за кожата извън, ще е належащо и да се пие точното количество вода.

Друга причина може да бъде несъответстваща грижа за краката и хигиена. 

Сода

Надеждно решение за напукани пети -  сода за самун. Доказано, надеждно и употребявано от нашите баби от години. Содата за самун отстранява безчувствения епидермис бързо и дейно - задоволително е  да вземете вана за крайници във вода със сода за самун един път седмично:

- Изсипете топла вода в купата

- Сложете две супени лъжици сода за самун и две супени лъжици сол 

- Смесваме съставките усърдно с вода

- Поставете краката си в купата и ги накиснете в сместа за 15 минути

- Накрая изтрийте мазолите от петите си

 Ефектите ще бъдат забележими незабавно, само че единствено в случай че се употребява постоянно този способ. Това дейно ще ви помогне да се отървете от притеснителния проблем с напуканите пети.

Аспирин

Аспиринът е различен ослепителен метод за справяне с напуканите пети. С негова помощ ще приготвим артикул, който съвършено отстранява сухата кожа от петите. За да го приготвим, се нуждаем от:

- 4 таблетки аспирин

- 250 мл салицилов алкохол
 Краката ви са изтощени? 5 метода, които несъмнено ще ви оказват помощ Краката ви са изтощени? 5 метода, които несъмнено ще ви оказват помощ
Съвременните хора постоянно прекарват по през целия ден на крайници, а дамите носят и токчета. Не е изненадващо, че вечер положението на краката е сякаш...

Разтворете таблетки аспирин в спирта. Когато се разтворят, затворете контейнера и го оставете в мрачно и хладно помещение за най-малко 3 дни. След това време лекарството е готово за приложимост.

Използваме сместа вечер - накиснете с нея памучна топка или марля, поставете я върху петата и я закрепете с превръзка или стреч фолио. Оставете го да работи цяла нощ и сутринта след ставане измийте краката си и нанесете подобаващ овлажняващ крем. Използвайте всеки ден този способ в продължение на 2 седмици. Гарантиран резултат!

Витамини  като лек за напукани пети

Диетата, богата на витамини, играе основна роля за регенерирането на напукана кожа на петата. За да се преборим с казуса, с изключение на външни лекувания, би трябвало да осигурим на организма и нужните витамини:

Витамин А  - е виновен за положението на кожата
 Ако вдигнете единствено за 10 минути краката си, ще се отървете от редица болежки Ако вдигнете единствено за 10 минути краката си, ще се отървете от редица болежки
Много постоянно се случва да претрупваме краката си на работното място. Понякога натоварването идва от това, че по през целия ден сме в седнало с...

Витамин В  - подкрепя работата на нервите и форсира възобновяване на епидермиса

Витамин С  - прави кожата еластична

Витамин Е  - възвръща и регенерира кожата

Цинк  - подкрепя зарастването на рани.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР