Напук на забраната младежи продължават масово да дишат опасната смес

...
Напук на забраната младежи продължават масово да дишат опасната смес
Коментари Харесай

Забранено ли? Продажбата на райски газ процъфтява

Напук на възбраната младежи не престават всеобщо да дишат рисковата примес в нощните заведения из страната, като най-активни са, несъмнено, в Студентски град в столицата, сигнализираха читатели на " България Днес ".

В петък и събота бизнесът с диазотен оксид процъфтява, като момчета и девойки обикалят нощните заведения, с цел да пласират продукцията си. Лесно могат да бъдат разпознати, защото държат капсули и машинки за надуване. Инфлация при райския газ няма и едно балонче продължава да се продава по 5 лв. броя.

В края на юли т.г. Народното събрание забрани продажбата на диазотен оксид на малолетни и използването му в закрити публични места. А нощните заведения са тъкмо закрити пространства и продажбата там е безусловно противозаконна. Промените в закона не разрешиха още продажбата на диазотен оксид и пълнители с него на територията на детски градини, учебни заведения, общежития за възпитаници, лечебни заведения, на спортни прояви и публични мероприятия, проведени за деца и възпитаници, както и във към този момент упоменатите закрити публични места. На тези места се не разрешава и използването на така наречен божествен газ.

Около рисковата мода се подвигна звук, откакто зачестиха случаите на припаднали младежи, а при някои ситуацията беше съществено и се наложи да бъдат признати в болница. Диазотният оксид се употребява от години в медицината - за упойка, само че даже там се употребява разбъркан с О2, а не в чист тип. Той провокира еуфория. Ако е съсредоточен обаче, може да провокира здравословни проблеми, изключително в случай че се използва от деца.

Забраните и рисковите последици не стопират пласьорите на така наречен комичен газ, а главните му потребители са младежи до 25 години, като доста огромен е процентът на малолетните.

Освен в столицата в Хасково също имат неприятности с новата мода. Беседките в града са засипани с употребявани флакони, а локалните хора с паника означават, че съвсем няма така наречен скамейка празненство, което да минава без дишане на божествен газ.

Онлайн продажбата на божествен газ също се движи с бързи темпове.

Единствената смяна е, че уеб страниците всеобщо са сложили бутон, който да натиснете, в случай че имате навършени 18 години. Само по този начин ще ви позволен до наличието на онлайна магазина.

Не е изненада, че няма по какъв начин да се реализира надзор в сходна обстановка, и малолетен умерено може да натисне, че има навършени 18 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР