Напрежението във ВСС се реже с нож! Сарафов и Гешев

...
Напрежението във ВСС се реже с нож! Сарафов и Гешев
Коментари Харесай

Напрежението във ВСС се реже с нож! Сарафов и Гешев се пекат на бавен огън покрай разкритията за Нотариуса…

Напрежението във Висш съдебен съвет се реже с нож! Сарафов и Гешев се пекат на муден огън около разкритията за Нотариуса… Сериозно е напрежението във Висшият правосъден съвет оповестяват магистрати. След изнесената информация, че Мартин Божанов заплашвал съдии (Цариградска и Лазаров), Висш съдебен съвет се разцепило на две. В коридорите на съвета членовете от съдийската гилдия и прокурорската гилдия безусловно застанали един против различен. На този стадий свадите се разясняват шушукайки в персонални диалози. Но се чака напрежението да нарасне шумно идните дни. Дори може би още през днешния ден.

Изнасянето на скандалните обстоятелства в медиите за заплашвани съдии е повода Борислав Сарафов да бъде привикан във Висш съдебен съвет.

Между съдиите се приказва, че техни сътрудници са подавали сигнали в Прокуратурата. А двамата изнесени съдии в медиите не са единствените магистрати, заплашвани от Мартин Нотариуса. Сигнали са подавани когато отпред на Прокуратурата са били Иван Гешев със заместител Борислав Сарафов. Тези данни занапред ще бъдат проверявани. Знайните дейности за закани са за регионите Луковит и Плевен. Но по-късно убитият престъпник мести закононарушенията си и в столицата, където също остава затулен зад магистратски и полицейски „ чадър “.

Съдиите във Висш съдебен съвет задават въпроси за какво едвам в този момент Сарафов образува инспекции на остарели преписки. Като се чака по тях да изгорят прокурори, които по това време са били под негово послушание и са изпълнявали заповедите на шефовете си.

Разцеплението във Висш съдебен съвет идва, тъй като прокурорската гилдия към съвета не смее да се опълчи против краткотрайно изпълняващия длъжността основен прокурор. И трансферира виновността към баш шефа тогава Иван Гешев.

Според събраната информация, става дума за десетки тежки закононарушения, за които Мартин Нотариуса се измъквал безнаказано. Съдиите са безапелационни, че прокурорите са хората, които трябвало да вкарат закононарушенията в правосъдна зала.

Съдиите във Висш съдебен съвет са получили информация, че огромна част от тези нередности са се случвали и под управлението на Иван Гешев.

Не е изключено някогашният основен прокурор също да бъде привикан пред Висш съдебен съвет. Тятози път по искане на прокурорската гилдия.

В момента като бройка съдийската гилдия на Висш съдебен съвет надвишава прокурорската.

 

Източник- Лупа

Още вести четете в секция България

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР