„Напрежението във ВЕЦ-Пловдив продължава. Продължителните масови протести на работещите принудиха

...
„Напрежението във ВЕЦ-Пловдив продължава. Продължителните масови протести на работещите принудиха
Коментари Харесай

Търновалийски: Уволнението на гл. инж. на ВЕЦ-Пловдив е политическа саморазправа

„ Напрежението във ВЕЦ-Пловдив продължава. Продължителните всеобщи митинги на работещите принудиха министъра на енергетиката да освободи шефа му, само че наподобява е ред недоволните да получат наказване, няма по какъв начин другояче да разясня предлагането за освобождение по член 331 от КТ, което е получил основен инженер „ Ремонти " Драгомир Димитров. ", сигнализира националният представител от Българска социалистическа партия Георги Търновалийски.

„ Действията на новото управление може би желаят да покажат, че с освобождението на господин Маневски положението във ВЕЦ- Пловдив внезапно се е подобрило, не предстоят никакви поправки и предприятието няма потребност от основен инженер... Ако не е по този начин уволнението на господин Димитров, в бърз порядък, от 1 юли, може да се назова единствено по един метод - политическа разпра. " безапелационен е Георги Търновалийски.

Въпросите, които националният представител счита още веднъж да зададе на министър Петкова са дали практиката на предходното управление да уволнява експерти и да назначава некомпетентни лица ще е водещо и за това ръководство. Няма ли сходно държание да блокира осъществяването на ремонтната и капиталова стратегия в Предприятие „ Водноелектрическа централа ", имайки поради закъснелите във времето ремонтни действия на ПАВЕЦ „ Чеира ", забавената с години капиталова активност в Каскада „ Белмекен-Сестримо ". Не осъществяването на нужните поправки не води ли до понижаване сигурността на оборудванията, до понижаване на енергийната ни сигурност и обикновено ли е „ НЕК " в лицето на Предприятие „ Водноелектрическа централа ", да харчи стотици хиляди левове за компенсации към личните си дългогодишни експерти, като ги освобождава по член 331 от КТ.

„ Специалисти в енергетиката се основават постепенно, един енергетик се построява за най-малко 5 години. Уволнението на експертите лишава системата от най-важния запас - кадровия. А това е неприемливо, тъй като главната функционалност на Предприятие Водноелектрическа централа е да контролира енергийната система, която е част от националната сигурност. ", декларира Търновалийски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР