Напрежението в Украйна ескалира – започна евакуация на цивилно население

...
Напрежението в Украйна ескалира – започна евакуация на цивилно население
Коментари Харесай

Първите автобуси с евакуирани жители на Донецк вече пристигнаха в Русия


Напрежението в Украйна ескалира – стартира евакуация на цивилно население от Донецка и Луганска области. Екип на bTV е в епицентъра на събитията.

Близо 600 детонации са регистрирани тази заран - най-интензивните обстрели от 2015 година насам, когато беше контрактувано помирение. Руският президент Владимир Путин упрекна Киев за растящото напрежение.

Автобуси с евакуирани поданици на Донецк и близките региони се насочиха към Русия. Планът е да бъдат евакуирани към 700 000 души, а първите рейсове към този момент дойдоха в Русия.

„ Днес, 18 февруари, е проведено всеобщо централизирано овакантяване на популацията към Руската федерация. На първо място ще бъдат евакуирани дамите, децата и възрастните хора “, сподели Денис Пушилин, началник на самопровъзгласилата се Донецка национална република.


Около час след известието за евакуация в центъра на Донецк се чуха предупредителни сирени, а джип избухна пред постройката на локалното държавно управление в града. Руските медии оповестиха, че колата принадлежи на водач на милицията.

Москва упрекна Киев за растящото напрежение.

" Киев не извършва Минските съглашения. Категорично отхвърля директен разговор с Донецк и Луганск, саботира договореностите за промени в Конституцията, за особения статут на Донбас, за локалните избори и за амнистията ", съобщи Владимир Путин.

Киев на собствен ред упрекна Москва в разпространение на дезинформация за предстоящи набези в Източна Украйна. Украинското държавно управление заяви, че не възнамерява атака или дейности против цивилното население.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР